Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zvrat v Praze 1: Koalice bez Hejmy i Čižinského?! Piráti schválili spolupráci s ODS, TOP 09, ANO a Rezidenty 1

Aktualizováno -
31. října 2022
12:55
Autor: ČTK, lig - 
25. října 2022
20:25

Místní sdružení Pirátů v Praze 1 v hlasování schválilo vstup do koalice s ODS, TOP 09 a uskupeními Naše Praha 1 (ANO) a Rezidenti 1. Sdružení to uvedlo na své facebookové stránce a ČTK to potvrdil volební lídr strany v Praze 1 David Bodeček. Koaliční smlouvu chtějí podle něj strany podepsat tento týden. Minulý týden se objevily i informace o možné koalici Pirátů s Prahou 1 Sobě a My, co tady žijeme (STAN, KDU-ČSL, Iniciativa občanů).

Piráti do rady nominují Bodečka a Ivku Antalovou, další informace o personálním složení a programovém prohlášení chce strana zveřejnit po podpisu koaliční smlouvy. "Oceňujeme, že se podařila vyjednat shoda na změně poměru členů v budoucím kontrolním výboru ve prospěch opozice. Rovněž jsme dosáhli dohody, aby v radě neusedla žádná trestně stíhaná osoba," uvedli.

Předsedkyně Pirátů v Praze 1 Olga Sklenářová minulý týden podepsala s Prahou 1 Sobě a My, co tady žijeme memorandum o principech koaliční spolupráce, které však následně zastupitelský klub Pirátů označil za neplatné. Podle Bodečka nebylo projednáno v souladu se stranickými pravidly a Sklenářová neměla k jeho podpisu oprávnění.

Array

Komunální volby v Praze 1 vyhrála Praha 1 Sobě, získala sedm mandátů. Druhá skončila ODS s pěti mandáty a třetí Piráti se čtyřmi. Do zastupitelstva se dále dostala koalice My, co tady žijeme se čtyřmi mandáty, tři zastupitele bude mít na pátém místě Naše Praha 1. Po dvou zastupitelích získaly TOP 09 a Rezidenti 1.

Video  Politolog o napjatých vztazích v Praze: Bude muset Fiala překousnout další koalici s ANO?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Martina Zachová ( 27. října 2022 17:00 )

Pirátka Sklenářová je křišťálově čistá asi jako kdysi premiér koloťuk Standa Gross aneb by mne zajímalo, čím ji pan developer Hejma přesvěčil, že mu začala zobat z ruky...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa