Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Milan Samec (ODS) zůstává starostou Újezdu nad Lesy na další období. Proti volbě se ohradily „jen“ 3 hlasy

Autor: ČTK, inf - 
19. října 2022
16:19

Starostou Prahy 21 se druhé volební období po sobě stal Milan Samec (ODS), rozhodli o tom dnes na zasedání zastupitelé. Samec usedl do čela radnice poprvé po volbách v roce 2018. V hlasování jej podpořilo 14 ze 17 přítomných zastupitelů. Komunální volby v Praze 21 vyhrála kandidátka ODS a TOP 09 – Společně pro Újezd, která získala nadpoloviční většinu  56,76 procenta hlasů. Praha 21 zahrnuje katastrální území Újezdu nad Lesy.

„Chtěl bych poděkovat celému klubu za ODS a TOP 09 za důvěru a nominaci a velmi si toho vážím,“ řekl před volbou Samec. Zastupitelé rovněž zvolili dva místostarosty, kterými se stali Michal Hazdra (ODS) a Lucie Filipinská (TOP 09). Radními, kteří doplnili pětičlennou radu městské části, byli zvoleni Alena Motejlová (ODS) a Libor Václavík (ODS).

Vedení městské části se chce v následujícím období podle nově zvolených radních věnovat například hospodaření a snižování běžných výdajů, rozvoji školství, kdy by v Újezdě rádi prosadili vznik střední školy, řešit budou parkování u nádraží v Praze-Klánovicích nebo podpoří vznik rodinného centra pro matky s dětmi.

Ve volbách vítězná kandidátka ODS a TOP 09 – Společně pro Újezd získala v zastupitelstvu, které má 17 členů, 11 mandátů. Druhé skončilo ANO se třemi mandáty. Třetí Újezd žije (STAN, Piráti) budou mít dva zastupitele, čtvrtý Otevřený Újezd má jeden mandát. Voleb se zúčastnilo 51,86 procenta obyvatel.

Video  Tisková konference koalice SPOLU Praha  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa