Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Kladně je jasno: Vítěze voleb vyšoupli, město povedou ODS, SPD, ANO a Kladeňáci

Autor: peb, ČTK - 
7. října 2018
18:02

Kladno povedou ODS, SPD, ANO a hnutí Kladeňáci. Dnes jejich zástupci podepsali koaliční smlouvu, ve třiatřicetičlenném zastupitelstvu mají 18 hlasů. Vítězná Volba pro Kladno primátora Milana Volfa bude v opozici. "Primátorem bude Dan Jiránek (ODS)," řekl ČTK Lukáš Hanes z kladenské ODS. Jiránek už město v minulosti vedl, v uplynulých čtyřech letech vedla Kladno koalice Volby pro Kladno, ANO a KSČM. Vyjádření Volfa ČTK zjišťuje.

Podle koaliční dohody se strany shodly například na klíčových investicích do chodníků, silnic, nových parkovacích míst, parků a sportovišť. Prioritou by také mělo být transparentní hospodaření města a městských firem či zavedení participativního rozpočtu. Strany se také shodnou na zrušení heren na území města.

Komunální volby v Kladně vyhrála Volba pro Kladno, získala 13 mandátů v zastupitelstvu, které má 33 členů. Druhá skončila ODS se sedmi mandáty, která byla dosud v opozici. Koalice Kladeňáci bude mít pět zastupitelů. Čtvrté ANO má v Kladně čtyři mandáty, dva zastupitele bude mít na pátém místě KSČM. Šestá je SPD se dvěma mandáty.

Doporučujeme
Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa