Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rath chce „nakopat pr*ele“ úředníků z Bruselu. Zabojuje o europarlament

Aktualizováno -
10. dubna 2019
10:00
Autor: Jakub Veinlich - 
4. ledna 2019
05:45

Letos v květnu budou v evropské sedmadvacítce, tedy patrně už bez Velké Británie, volby do Evropského parlamentu. Strany začínají šikovat své kandidáty. Za Českou suverenitu Jany Volfové, která bojovala proti islámu v Česku, bude kandidovat také několik jmen známých z minulosti. Jsou mezi nimi trestně stíhaný středočeský exhejtman David Rath nebo někdejší policista a poslanec Věcí veřejných Stanislav Huml. 

Česká suverenita Jany Volfové – bývalé sociální demokratky, která ještě nedávno bojovala proti islámu v České republice, představila své kandidáty.

Blesk Zprávám se ještě před jejich zveřejněním podařilo zjistit, že na kandidátce Suverenity nechybí, podobně jako v loňských senátních volbách, také bývalý středočeský hejtman a stále nepravomocně odsouzený David Rath.

Nejdříve byl ale trochu tajemný a odkazoval nás na páteční tiskovou konferenci. „Předem mohu potvrdit, že jsem dostal nabídku a láká mě spolupráce s kolegou Stanislavem Humlem a Janou Volfovou,“ odpověděl vyhýbavě Rath na přímý dotaz, zda se chystá kandidovat, nebo si dává od politiky odstup.

V loňských senátních volbách totiž kandidoval na Litoměřicku, kde předtím seděl ve vazbě. Do druhého kola se ale se ziskem 2323 hlasů, což znamená 4,97 procenta voličů, nedostal.

Video  Rath: Nechci do Senátu kvůli imunitě, ani kvůli penězům  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Když ho ale Blesk Zprávy upozornily, že už nic tajit nemusí, protože je na stránkách strany uvedený jako kandidát do Evropského parlamentu, byl Rath sdílnější. A zároveň sám trochu překvapený.

Lákavá možnost „kopat tlusté líné prdele“

„To si pospíšili,“ reagoval Rath. „Ale asi ano, definitivně se rozhodnu v nejbližší době,“ doplnil bývalý hejtman, poslanec a ministr z ČSSD, který skončil ve svých funkcích kvůli údajné korupci na středočeském krajském úřadu.

Podle nepravomocného rozsudku má jít Rath, který se stále živí jako lékař, na 8,5 roku do vězení a soud mu chce také podle rozsudku z loňského června zabavit majetek v hodnotě 20 milionů korun. Verdikt ale není pravomocný a čeká se na další kolo jednání.

Podle Ratha je důležité zachovat státní suverenitu a vrátit všem členským státům právo veta, které měly před podpisem Lisabonské smlouvy. „Líbí se mi představa - s nadsázkou – dostat možnost kopat líné bruselské úředníky do jejich tlustých prdelí v europarlamentu,“ nastínil své plány Blesk Zprávám.

Huml chce zastavit migranty a zavřít hranice

Česká suverenita, která má ve znaku stejně jako ČSSD růži, zlákala ke spolupráci i dalšího bývalého poslance za ČSSD a předtím za Věci veřejné – někdejšího experta na dopravu Stanislava Humla. 

„Musíme rázně a rychle zastavit migraci – v podstatě okupaci území Evropy – především muslimskými běženci. EU už dál nesmí jen přešlapovat, ale musí zavřít své hranice,“ zmínil ke spolupráci Huml.

V roce 2014 Huml ještě jako poslanec za ČSSD prosazoval názor, že ukrajinská armáda úmyslně sestřelila malajsijské letadlo, protože jí to nařídila americká tajná služba. Ta měla stát podle Humla také za útoky na americká dvojčata 11. září 2001, upozornil web iDnes.cz. 

Huml také chtěl, aby teniska Petra Kvitová přišla o české občanství, protože daně platí jinde.

Kandidátka České suverenity pro volby do Evropského parlamentu:

  1. David Rath
  2. Stanislav Huml
  3. Jana Volfová
  4. Jan Rytíř
  5. Vladimír Dryml
  6. Iva Procházková
  7. Karel Nedbálek
  8. Miroslav Timura
  9. Jana Borkovcová
  10. Jana Štablová
  11. Roman Bakala
  12. Petr Hudlík
  13. Roman Bureš
  14. Pavel Havránek
  15. Andréa Komárková
  16. Bohumil Ferenc
  17. Jiří Jiskra
  18. Naděžda Malinová
  19. Marek Vokšay
  20. Josef Zýka
  21. Marek Maceják
  22. Pavel Vojík
  23. Libor Skružný
  24. Milan Roháč
  25. Alena Čáslavská
  26. Gabriela Hančlová
  27. Radomil Bek
  28. David Štěpán

marlen52 ( 26. června 2019 12:15 )

no to by udělali kozla zahradníkem tam by plnil krabice eurem

petr12 ( 10. dubna 2019 12:05 )

Ráth by byl uspěšný a dělal by terno hovadum EU tisíckrát Rath než Šrojdrová,Telička,Pospišil,Štětina,piráti propojení pakáži aktivistu,sluničkářu,neziskovek,fetáku varuji občany nepouštěte pakáž do EU chrante své rodiny,děti,vnoučata,dědu,bábu,psa!!

hejhej ( 10. dubna 2019 11:20 )

Především by bylo vhodné nakopat pr.del kriminálníkovi a zloději Ráthovi. nevyšel mu senát, cpe se dál. Kdo ho bude volit mimo jeho dvou žen ,synů a spoluzlodějů Kotových ??? Stárnoucí, odporný narcis Ráth - fuj !!!

pavel11 ( 6. ledna 2019 10:43 )

Věřim že pokud by se zvolil Ráth opravdu by platil na uředníky Bruselu věřte že by byl velmi učíný!! na pakáž ožralcu,nemehel,netáhel,jeblošu EU

marmat ( 4. ledna 2019 21:28 )

2,5 roku trvá (zatím) odvolací řízení a tak proč se v "mezičase" nestát např. EUROPOSLANCEM !!!???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa