„Přeji Vám všem možnost ztišit se a zpomalit, abyste svátky prožili v kruhu svých nejbližších, v pohodě, štěstí a dobrém pozitivním naladění. Přeji vám šťastné a veselé Vánoce,“ napsala 24. prosince na svůj instagram slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová o Vánocích 2019
Autor: Instagram Z. Čaputové

A řada přání na vánoční svátky se postupně rozrůstá i od českých politiků.

S fotkami od rodinného stromečku se pochlubila i Alex Mynářová, manželka hradního kancléře Vratislava Mynáře. Společně totiž oslavili vůbec první Vánoce ve čtyřech - k synovi Vratislavovi jim letos přibyl i malý Viktor. Mynářová porodila v srpnu.

S přáním neotálela ani exministryně a v současné době poslankyně Karla Šlechtová (za ANO). A kromě fotky betlému se podělila i o snímky s „Rambohafíkem“.

To premiér Andrej Babiš (ANO) zatím na sítích mlčí. Již v sobotu se ale pochlubil rodinnou fotku - s manželkou Monikou, synem Frederikem a dcerou Vivien.

Rodina Premiéra Andreje Babiše v sobotu dívala na Harryho Pottera
Autor: facebook/Andrej Babiš

Rodinné Vánoce si užívá i šéf Pirátů Ivan Bartoš, který se pochlubil fotkami od stromečku pro změnu se svou ženou Lydií Frankou a dcerou Amélií, kterou společně vychovávají. A co opozičnímu předsedovi „naježilo“? U zasloužilého hráče deskových her asi příliš nepřekvapí, že válečná hra Necromunda.

Fotogalerie
10 fotografií