Když začalo v dubnu bolet Adélku bříško, vypadalo to jen na obyčejnou zácpu. Jenže rutinní odběr krve odhalil něco, co nikdo nečekal, zákeřnou leukemii. „Nevěřila jsem tomu, šly jsme hned na onkologii a já je prosila, ať testy udělají ještě jednou, že to nemůže být pravda. Jenže byla,“ řekla máma Hana Soukupová (34).

Adélka už tři čtvrtě roku podstupuje chemoterapii. V nemocnici je skoro pořád. Teď se vše ještě zkomplikovalo, přidal se zákeřný zánět slinivky. Kvůli tomu stráví Adélka v nemocnici i Štědrý den. Na ten se jako každé dítě moc těší. „Už je mi lépe. Mám přísnou dietu. Vím, co bych chtěla od Ježíška. Abych se uzdravila,“ svěřila se Adélka.

Štědrý den v nemocnici

„Má samozřejmě i normální dětská přání. Chtěla by mobil, svetr se sobíkem, džíny, pyžamo a holčičí Lego Friends,“ prozradila máma Hana. I nemocnice se snaží dětem Vánoce zpříjemnit. Budou tady mít stromeček.

„Máme dovoleno, že už ráno může přijít starší dcera Terezka (15) a s Adélkou budeme až do večera. Nějaké dárky taky dostane,“ dodala máma Hana. Až se stav holčičky zlepší, lékaři ji pustí na pár dní domů. Tam Adélku bude také čekat nazdobený stromeček a ještě nějaké dárky od Ježíška.

Starostlivá máma

Matka Hana je zdravotní sestra. Kvůli Adélčině nemoci teď ale nemůže pracovat a stará se o dceru. Skoro pořád je s ní v nemocnici, a když je Adélka na pár dní doma, prakticky se od ní nemůže hnout.  K tomu ještě splácí hypotéku za třípokojový byt a stará se i o starší dceru Terezu (15). Táta v rodině totiž chybí. Finančně si tak nemohou vyskakovat.

Velká sestra

Když se studentka prvního ročníku Střední zdravotnické školy Tereza (15) dozvěděla, že její mladší sestra má leukemii, zachovala se neobyčejně dospěle. Našla si brigádu, aby mámě pomohla. Přes týden chodí do školy a o víkendech pracuje v rychlém občerstvení. I ona tak finančně přispívá, aby vše doma utáhly. 

Chcete těžce zkoušené rodině pomoci? Můžete přispět na transparentní účet ZDE

VIDEO: Žena darovala nemocné holčičce kostní dřeň, pak ji pozvala na svou svatbu.