Suroviny: ● 100 g másla ● 1 kg hladké mouky ● 4 vejce ● 200 g moučkového cukru ● 200 g medu ● jedna a půl lžičky perníkového koření ● jedna a půl lžičky jedlé sody.
Na polevu: ● moučkový cukr ● 3 bílky ● 3 – 4 kapky citronové šťávy
Těsto na vánoční perníčky musí zrát několik měsíců! Udělejte ho už teď, radí perníkový král Pavel (50)

Postup: ● Vypracujeme těsto a rozválíme je na tenčí plát – asi 3 mm. (Je dobré válet těsto na moučkovém cukru.)
● Z těsta vykrájíme jednotlivé díly pro chaloupku:
podložka – 1 ks: 24 x 18 cm,
boky – 2 ks: 18 x 8 cm,
střecha – 2 ks: 22 x 10 cm,
štít – 2 ks:trojúhelník má strany 8,5 x 8,5 x 12 cm a nahoře svírá pravý úhel,
dveře – 1 ks: 4 x 6,5 cm,
okna – 4 ks: 2,5 x 3,5 cm.
● Všechny díly přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 7 min.
● Po vychladnutí k sobě díly spojíme polevou, kterou nešleháme, ale jen rozmícháme z uvedených ingrediencí (cukr předem prosejeme).