O obrovskou nepříjemnost pro děti a jejich rodiče se postarala starostka nottinghamské městské části Rushcliffe Christine Jeffreysová během slavnostního rozsvěcování vánočního stromečku.

Ve svém projevu se totiž zmínila o tom, že Santa Claus má letos příliš mnoho práce a dárky dětem donesou rodiče. Publikum složené především z rodin s dětmi do 10 let nevěřilo vlastním uším! O bizarní příhodě informuje Daily Mail.

Jeffreysová měla odpočítávat čas, který zbýval do rozsvícení stromu, když v tom začala vyděšeným dětem a šokovaným rodičům vysvětlovat, jak se to prý letos má se Santa Clausem. „Řekla, že Santa toho má letos opravdu moc na práci, a tak mu pomůžou máma s tátou. A kdyby uprostřed noci slyšely nějaké zvuky, ať se nebojí. Je to prý jen máma a táta. Mám z toho trauma,“  vylíčila jedna z rozčilených matek Nina Hudsonová. 

„Stáli jsme tam úplně perplex. Nestihli jí vzít mikrofon, aby stihli odpočet. Myslím, že všichni, kdo stáli na  pódiu, byli prostě v šoku!“ dodala naštvaná máma. 

Průběh proslovu kritizovaly také desítky dalších rozhořčených rodičů. „Byli jsme vepředu, úplně rozzuření. Naše holčička se otočila a říká: ,Je to pravda, mami?' Budu si stěžovat. Tohle mají s dětmi řešit rodiče, a ne někdo cizí!“ rozčiluje se další máma, Kate Smithová.

Starostce teď kvůli jejímu projevu přezdívají Grinch, podle filmové postavy zeleného skřeta, který nesnášel Vánoce a chtěl je všem zkazit. Jeffreysová se v reakci na vlnu odporu, která se proti ní zvedla, omluvila. Uvedla, že jí je to strašlivě líto a že reakce veřejnosti ji absolutně zničila.