Zážitkem je už jenom stát od ranního kuropění na břehu, a sledovat celý ten mumraj okolo vody. Sehraní sousedé a kamarádi přesně vědí, co dělat, jak si vzájemně pomoct. Fungující mašinu místní rok od roku vylepšují.

„Na pětasedmdesáti hektarech odlovíme ročně pět set metráků ryb. Tak by tomu mělo být také letos. Výlov potrvá do neděle. Můžete si i nějakou rybu odvézt nebo si na některé pochutnat u stánků,“ uvedl šéf Jan Stehlík (33).

Video
Video se připravuje ...

Vylovili rybník Bezruč, vánoční kapři nezdražili Karel Janeček, Blesk

Pět dní v kuse

Chov ryb podědil po dědečkovi, jemuž pomáhal i v dobách svých studií. „Nejraději si dávám kapra klasicky smaženého, ale i na kmínu nebo na pivu, výborné jsou kapří hranolky,“ těší se na ochutnání letošních vylovených kousků Stehlík.

Práce okolo výlovu trvají s přípravou a úklidem pět dnů. Podílí se na nich desítky nadšenců. „Napřed se natáhne do loviště podložní síť, sháňkou ryby si naplašíme do sítě a lovíme do připravených kádí,“ ukazuje na břehu rybníku Bezruč.

První museli z vody candáti. „Jsou nejvíce citliví na nedostatek kyslíku. Plavou na hladinu jako první, a my je urgentně v kádích převážíme do komorových rybníků a sádek,“ potvrdil. O výlov a vše spojené s ním byl obrovský zájem už první den.

Výlov pokračuje o víkendu

Výlov rybníka Bezruč v letošním roce probíhá od 8. do 10. listopadu. Koupit si tu rybu můžete denně od 8 do 16 hodin. V době výlovu rybníka Bezruč je prodej ryb pouze na hrázi rybníka. Na sádkách je prodej přerušen a bude pokračovat od 11. listopadu.

Aktuální ceník

Kapr  89,- Kč/kg, amur  100,- Kč/kg, sumec  200,- Kč/kg, tolstolobík  45,- Kč/kg, candát  350,- Kč/kg, štika  250,- Kč/kg, karas  25,- Kč/kg, lín  150,- Kč/kg, nástražní rybky  150,- Kč/kg