Když na náměstí dorazila vánoční jedle obrovská, lidé vydechli údivem, nikoliv však obdivným. „Hrůza, ostuda!“ zněly první reakce. Pozdvižení vyvolala zvláštní trojitá špička a poněkud „neuspořádaný“ tvar stromu. Jedle se záhy stala motivem recesistických vtípků.

Vánoční jedli městu daroval majitel zahrady v ulici Josefa Lady v Bruntále. Otázkou je, zda se "krasavce" nechtěl zbavit…

Je to Jeff!

Přestože město vyhlásilo oficiální anketu o jméno stromu, mezi lidmi se rychle šíří jméno Jeff, které navrhli recesisté v pseudoanketě na sociálních sítích. „Pro tento nádherný a majestátní strom se skvěle hodí jméno Jeff,“ psali zvesela lidé na sítě. Inspirací recesistům prý byla americká béčková komedie 22 Jump Street.

Radnice: Bylo to v plánu

Město na ohlasy odpovědělo, že lidé měli s hodnocením počkat do středy. Strom totiž mezitím prošel úpravou, která byla podle něj plánovaná.

„Strom byl v horních partiích rozdvojený, takže jeho instalace a úprava byla naplánována do dvou dnů. Technické služby horní část odstranily a na její místo upevnili přirozeně tvarovanou jedličku. Vánoční strom je upravován prakticky každý rok, letos však byl zásah náročnější,“ uvedl mluvčí Jiří Ondrášek. Vánoční jedle Jeff bude slavnostně rozsvícena v pátek 29. listopadu.

VIDEO: České Vánoce začínají v Dánsku!