Hned první natáčecí den pohádky z roku 2009 byl dost dramatický. Princ Jeroným v podání Jiřího Mádla (33) absolvoval akční scénu ve skalním jezeře v Adršpašských skalách. Čekal ho pád ze skály do vody, který měl původně zvládnout kaskadér. „Kaskadér se ale moc věrohodně netopil, a tak to musel celé udělat Jirka,“ prozradil zdroj ze štábu.

„Pád do vody sice přežil, ale nešetrné tahání za nohu před kamerou ze skály odnesl celým sedřeným bokem. Přiznal to ale až druhý den,“ doplnil krvavou historku, na kterou si Mádl nevzpomíná s láskou. Stejně tak měla na mále i jeho kolegyně Tereza Voříšková (30), s níž se dali při natáčení na čas dohromady, i když láska jim nakonec nevydržela. Ostatně dnes je z í vdaná paní Tereza Ramba a novopočená maminka. 

Představitelka princezny Anetky tehdy slaňovala z kopule letohrádku v Květné zahradě v Kroměříži, tedy z výšky 30 metrů! „Máma mi to zakázala,“ třásla se herečka před režisérem Miloslavem Šmídmajerem (60). Nakonec ale sebrala odvahu a nebezpečnou scénu natočila. Jak na to ale reagovala její maminka, už není známo.

VIDEO: Tereza randila i s Vojtou Kotkem. Po rozchodu žárlila na jeho doprovod!

Video
Video se připravuje ...

Tereza Voříšková: Žárlila na doprovod svého ex Vojty Kotka! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Karambol se nevyhnul ani představiteli krále Bedřicha. Ve scéně v královské komnatě měl otevřít dveře, z nichž měl vyběhnout živý kůň. Jenže při jednom záběru je herec otevřel o něco dřív a oř ho málem porazil. Tehdy se Václavu Postráneckému (†75) nic nestalo, i když se hodně vylekal. Bohužel letos v květnu zemřel po boji s rakovinou..

Infarktový stav ale po celou dobu zažívala hlavně kastelánka frýdlantského zámku, kde se točilo. Velmi se totiž obávala, aby se pod kopyty koní nepoškodily historické podlahy. Filmaři na ně tak museli položit dřevěné desky s koberci a kůň dostal speciální gumové návleky.

Se zámkem Frýdlant se pojí i jedna legenda, podle níž jeden z jeho majitelů Bedřich z Bíbrštejna prohrál v kostkách s čertem svou duši. Pod zámeckou skálou tedy kvůli tomu chodí po nocích naříkat duch zámecké paní, která se trápí ztrátou milovaného muže.

Fotogalerie
34 fotografií