Další stání soudu s Terezou H. případ ke konci opět nijak nepřiblížilo. „Páteční líčení bylo odročeno na sobotu. Vrchní soud stále nerozhodl, jestli vyhoví žádosti státního zástupce na rozšíření řady obviněných v případu,“ sdělil Blesku Michal Bucháček z Ministerstva zahraničních věcí.

V pákistánských soudních síních plyne čas zkrátka pomaleji než jinde. „Pákistánský justiční systém úplně neodpovídá evropským, respektive českým zvyklostem,“ vysvětlil Buchářek v říjnu. O tom, že měl 100% pravdu, svědčí i informace, se kterou přišel novinář Aršád Alí.

Pákistánský zdroj totiž Blesku sdělil, že se soudce chystá na zvláštní prohlídku Tereziny věznice. Do nápravného zařízení se prý vydá v úterý 18. prosince, aby zkontroloval vánoční přípravy. Pákistánští dozorci se totiž na Vánoce chystají, jako by snad šlo o muslimský svátek. Tereza se tak možná dočká vánočního stromečku i dárků.

„Soudce mi řekl, že by se mohlo rozhodnout už před Vánoci. V sobotu by měly padnout doplňující otázky,“ vysvětlil Aršád. Pak zazní poslední Terezina výpověď a podle soudce bude následovat vynesení rozsudku. Slibů ohledně blížícího se konce soudu padlo už mnoho, je proto nutné brát je s rezervou.

První dar dostala Tereza ve středu od členky policejní eskorty. Sympatická Javeria dala Tereze náušnice. „Je mi moc sympatická,“ vysvětlila Aršádovi. Javeria se s Terezou cestou k soudu často baví a zpříjemňuje jí tak těžké chvilky.

Kauza se vleče už od ledna, kdy celníci zadrželi Terezu kvůli téměř devíti kilogramům heroinu v jejím kufru. Krásná Češka se od začátku brání s tím, že o drogách neměla ponětí a někdo jí opiát musel podstrčit.

Fotogalerie
79 fotografií