Posílání vánočních pohlednic se řadí mezi dlouholetou tradici a je nedílnou součástí vánočních svátků. Tato krásná tradice vznikla v roce 1843 v Londýně. Podnikatel Henry Cole tam nechal vyrobit dva tisíce padesát kusů vánočních pohlednic, které úspěšně uvedl na trh. Zakázku pro něj tehdy maloval John Callcott Horsley. V Československu pak přišel rozmach vánočních pohlednich až po druhé světové válce.

V dnešní uspěchané době druhým většinou pošleme rychlou SMSku, kterou dříve nebo později smažeme, ale vánoční pohlednice nám zůstane jako vzpomínka napořád. Tak proč pro tentokrát neudělat výjimku a místo elektronického přání neposlat tradiční papírovou pohlednici?

Novoročenky s vtipem

Nejoblíbenější tématikou jsou bezesporu vánoční stromečky, ozdoby a věnce nebo andílci. Vybrat si můžete ale také z krásných pohlednic se zimní krajinou. Česká značka pohlednic Chaukiss například vyrábí vtipná přání s vlastním designem, který je založen na osobitém kreslení písma. Z jejich pohlednich si rozhodně vyberete a navíc uděláte něco pro ochranu životního prostředí, protože všechna jejich přání jsou tištěna na certifikovaný papír se stoprocentním obsahem recyklovaných vláken.

Posílání vánočních pohlednic je krásný způsob, jak dát svým blízkým najevo, že na ně myslíte. Podívejte se do fotogalerie na ty nejpovedenější přání! Vyberete si?

Fotogalerie
24 fotografií