Pět dní budovali aranžéři ve třetím patře obchodního domu Kotva vánoční městečko. A teď už je téměř hotovo. VÁNOČNÍ JARMARK BLESKU může zítra v dekoracích zasněženého náměstí s ozdobenými stromky začít. Pětadvacet stánků čeká na první trhovce, kteří naplní jejich pulty svým zbožím. 

Pro děti se chystá Ježíškova pošta či vánoční strom s dárky. Naše trhy se konají pod střechou, takže je nemůže pokazit nepřízeň počasí. Slavnostní zahájení Přestože VÁNOČNÍ JARMARK BLESKU začne už v pátek od 9:00 hodin, samotný slavnostní start se bude konat až v 17:30! Nenechte si vstup do adventu ujít! Celý podvečer zahájí Lucie Bílá, moderovat bude Zuzana Bubílková a vystoupí Laďa Kerndl

Se slevou do obchodů i na svařák

Poté, co si nakoupíte originální dárky, můžete s kuponem z pátečního Blesku dojít před Kotvu do stánku vinařství Kolby na skvělý svařák. Další kupony najdete také v zítřejším Blesk tv MAGAZÍNU, s těmi zase můžete nakoupit v obchodech uvnitř obchodního domu Kotva.

Vyrobte si adventní věnec

Adventní věnec přesně podle svého gusta si už tuto neděli můžete vyrobit na prvním workshopu VÁNOČNÍHO JARMARKU BLESKU. Stačí se přihlásit. Nejkrásnější svátky roku budou mít úplně jiný šmrnc s vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. S výrobou adventního věnce vám pomohou redaktorky časopisu Blesk pro ženy. „Veškerý materiál na věnce i balení bude zajištěn, všechno, co návštěvníci vyrobí a zabalí, si také odnesou,“ upřesnila Marie Dvořáková. Ve třetím patře OD Kotva vás na workshopu uvítá poprvé v neděli v 10:30.

Vyberte si, co chcete vyrábět…

1. 12. – Adventní věnce a vánoční dekorace

8. 12. – Techniky balení vánočních dárků

15. 12. – Malování a zdobení vánočních ozdob

Workshopy začínají vždy v 10:30 až 12:00, 13:30 až 15:00, 16:30 až 18:00, kapacita kurzu: 10 osob Vstupné 200 Kč (v ceně: materiál / balicí papír, dekorace, vedení lektorem, finální výrobek). Přihlásit se můžete na jarmark.blesk.cz

Kateřina Lenochová (29) a Marek Minařík (29) nabízí…

Elegantní i ekologická. Taková jsou skleněná brčka značky Steeblo. Jejich prodejci Kateřina Lenochová (29) a Marek Minařík (29) chtějí zákazníkům nabídnout možnost, jak omezit spotřebu plastů na jedno použití. Brčka ze skla se dají snadno vyčistit a v pití navíc vypadají stylově. „Nabízíme i dřevěné ručně vyráběné příbory a misky,“ doplňuje Lenochová. Všechno, co u nich koupíte, je vyrobeno v Česku. A na co se na VÁNOČNÍM JARMARKU BLESKU nejvíc těší? Především prý na sváteční atmosféru a vánočně naladěné návštěvníky. 

Aleš Till (38) představí… Betlémy podle vaší fantazie

Před rokem začal Aleš Till (38) vyrábět originální ručně zpracované interaktivní betlémy a vánoční ozdoby z překližky. „Betlémy svítí, je možné měnit pozici jednotlivých postav a zároveň je si jej můžete podle své fantazie namalovat,“ vysvětlil Till.

Na trhy se už moc těší. „Nejvíc jsem zvědavý na reakce lidí. Na trzích jsem byl zatím jen jednou a jinak prodávám své výrobky hlavně v okruhu známých a na zakázku,“ dodává prodejce.

Ručně vyráběné betlémy, které si můžete sestavit a namalovat podle svého vkusu, originální spodní prádlo, ekologická brčka nebo… Nejen to najdete na pultech pětadvaceti stánků hned první den VÁNOČNÍHO JARMARKU BLESKU.

Frederiqua Batsanová (38) přiveze… Originální spodní prádlo

Měla být lékařkou, nakonec usedla za šicí stroj. Vlastní módní značku představí Frederiqua Batsanová (38) z Teplic, která vytváří spodní prádlo z luxusních materiálů, originální tašky i plavky s uměleckým potiskem. „Chci, aby lidé moje prádlo ani necítili, jako by se oblékli do druhé kůže. Látky objednávám ze Španělska, z Turecka, Holandska i z Litvy,“ vypočítává návrhářka.

Na Jarmark Blesku přijede především proto, aby si lidé mohli její zboží osahat. „Mám webovou prezentaci, materiál ale pouhým okem člověk neodhadne, proto jsem využila tu příležitost zúčastnit se této akce,“ uzavírá Frederiqua. 

Kudy k nám

Obchodní dům Kotva stojí v centru Prahy na náměstí Republiky. Jmenuje se tak stanice metra B, které vás na jarmark pohodlně doveze, i zastávka tramvají 6, 8, 15, 26 či autobusu 207. Pokud pojedete vlakem, z Masarykova nádraží dojdete do Kotvy pohodlně pěšky ulicí V Celnici.

Z Hlavního nádraží jsou to jen dvě zastávky tramvají. Z autobusového nádraží Praha-Florenc dojdete na Náměstí republiky patnáctiminutovou procházkou, případně se můžete svézt jednu stanici trasou metra B. Přímo v OD Kotva jsou podzemní parkoviště. Kapacita je zhruba 350 míst. Hodina vyjde na 50 Kč.

Kdy a kde?

29. 11. – 22. 12. 2019

Vždy pondělí až neděle 9:00 – 20:00  Obchodní dům Kotva 3. patro), náměstí Republiky 656/8, Praha 1 Vstup bude zdarma

Ježíškova pošta

Pošlete z VÁNOČNÍHO JARMARKU BLESKU dopis Ježíškovi. Budeme mít pro vás přichystaný speciální dopisní papír, obálku, razítko i speciální Ježíškovu schránku. Na každé dítě, které dopis pošle, čeká drobný dárek.

Dárek za dárek

Vyberte si se svým potomkem překvapení pod naším vánočním stromem. Jak na to? Přineste do Ježíškovy kanceláře na VÁNOČNÍM JARMARKU BLESKU nově koupený dárek v minimální hodnotě 100 Kč. Ježíškovy pomocnice vám ho pomohou zabalit. Vyměnit ho můžete za jiný dárek pod stromkem. Čeká na vás i 50 větších a hodnotnějších cen z hračkářství KidTown.cz a spousta dalších překvapení. Každý, kdo si bude chtít vzít dáreček, musí zazvonit na andělské zvonění. 

Program prvního víkendu

Pátek

9:00 – OTEVÍRÁ se VÁNOČNÍ JARMARK BLESKU

Ve 25 stáncích nabídnou své výrobky první prodejci

Na děti čeká Ježíškova pošta a vánoční strom s dárky

Sobota

9:00 – OTEVÍRÁ se VÁNOČNÍ JARMARK BLESKU

10:00 až 18:00 – děti si budou moci vyzkoušet zručnost v dílničkách VÁNOČNÍ- HO JARMARKU BLESKU, vyrobí si vánoční přání, vločky či andílky nebo betlém ze Sluníčka a Mateřídoušky

15:00 až 16:00 – pohádka pro děti Ať žijí strašidla, Metropolitní divadlo

17:00 až 17:30 – Povídání o Vánocích nebude chybět Ježíškova pošta a vánoční strom s dárky

10:00 až 12:00 a 13:00 až 18:00 – Kreativní dílny s Kroužky.cz pro velké i malé, vyrobíte si např. lampičku ze zavařovačky s vánočním motivem, adventní věnec z organzy, hravé kolíčky s vánočním motivem 

Neděle

9:00 – OTEVÍRÁ se VÁNOČNÍ JARMARK BLESKU

10:00 až 18:00 – děti si budou moci vyzkoušet zručnost v dílničkách VÁNOČNÍ- HO JARMARKU BLESKU, vyrobí si vánoční přání, vločky či andílky nebo betlém ze Sluníčka a Mateřídoušky

10:00 až 12:00 a 13:00 až 18:00 – Kreativní dílny s Kroužky.cz pro velké i malé, vyrobíte si např. hvězdičku – vánoční ozdobu, podložku z fi lcu, misku z provázků, tašku s vánočním motivem pomocí tupování

10:30 až 12:00 a 13:30 až 15:00 a 16:30 až 18:00 – workshopy pro dospělé, adventní věnce a vánoční dekorace s Bleskem pro ženy na děti čeká Ježíškova pošta a vánoční strom s dárky. 

* * * A navíc * * *

- Víkendová zábava pro děti Divadélko (vždy v sobotu)

- Dílničky pro děti (sobota a neděle)

- Workshopy pro dospělé (neděle)

- Povídání o Vánocích + praktické ukázky vánočních zvyků (každou sobotu)


Aktuální program si prohlédněte na jarmark.blesk.cz! 

Fotogalerie
11 fotografií