„Dojde k celkové rekonstrukci ulice od chodníku k chodníku, vznikne tam nové stromořadí,“ řekl primátorův náměstek Adam Scheinherr (Praha Sobě). Dodal, že součástí rekonstrukce bude také kompletní oprava sítí, jako je kanalizace nebo veřejné osvětlení. Magistrát již má podle náměstka vysoutěženou stavební firmu a práce začnou bezprostředně po schválení a podpisu smluv. Trvat mají rok a půl.

Město dříve zvažovalo, že by se do ulice Na Florenci vrátily tramvaje, od to však podle Scheinherra ustoupilo. „Nakonec to bylo zhodnoceno jak společností Ropid, tak dopravním podnikem, že to pro nás nemá ten patřičný význam,“ řekl.

Penta nyní na pozemcích u Masarykova nádraží podél ulice Na Florenci staví první dva polyfunkční domy z velkého projektu, kterým plánuje zastavět nevyužité území sahající až k autobusovému nádraží. Plán kritizuje opozice v Praze 1 a někteří místní obyvatelé a občanské spolky. Penta ve spolupráci s firmou ČSAD Praha holding a magistrátem loni uspořádala urbanistickou soutěž na část pozemků blíže k autobusovému nádraží, vítězné návrhy plánují firmy využít při přípravě další výstavby. Penta chce celkem do projektů kolem nádraží podle dřívějších informací investovat deset miliard korun.

Fotogalerie
13 fotografií