Podivnou situaci řeší hasiči a policisté ve stanici metra Staroměstská. Kolem osmé jim byl nahlášen pád osoby do kolejiště metra, potvrdila Blesku mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová. „Osoba tam není. Hasiči Dopravního podniku Praha (DPP) ji hledají,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka krátce nato. Policisté pak z kamerových záznamů zjistili, že před přijíždějící soupravu metra skutečně skočil člověk. „Osoba následně vylezla a odjela po eskalátorech z metra pryč,“ dodala Siřišťová.

Policisté prohledali okolí, člověka ale nenašli, pátrání proto pokračuje - potřebují zjistit, zda například není zraněný, není totiž jisté, zda ho metro srazilo.

Provoz na lince A byl od 8:07 přerušen, metro nejezdilo z Náměstí Míru na Dejvickou. „Náhradní doprava pravidelnými linkami tramvají, autobusové linky 107 a 147 jsou prodlouženy z Dejvické přes Hradčanskou na Staroměstskou,“ uváděl DPP na webu. Krátce před devátou byl provoz obnoven.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Autor: 

Fotogalerie
10 fotografií