Proč přesně chtěla žena spáchat sebevraždu, zůstává záhadou. Podle pražské policejní mluvčí Violety Siřišťové policisté přijali hlášení krátce před jedenáctou hodinou: „V současné chvíli vyhrožuje osoba, že chce skočit z balkonu. Na místo jedou další policisté a vyjednavač,“ řekla během zásahu pro Blesk.cz.

Ten naštěstí dobře skončil a nikomu se nic nestalo. „Policistka z pohotovostní motorizované jednotky se dostala do domu, udržovala s ženou po celou dobu kontakt poblíž zábradlí, kde žena stála,“ sdělila mluvčí. „Vyjednavač se ihned po příjezdu zapojil do již zaběhnuté správně vedené krizové komunikace a následným využitím krizového vyjednávání docílil toho, že žena od svého úmyslu skočit, upustila a přelezla zábradlí zpět k policistům. Následně byla předána zdravotníkům a převezena do nemocnice,“ dodala Siřišťová.

Video
Video se připravuje ...

Žena na Žižkově vyhrožovala v úterý 10. listopadu, že spáchá sebevraždu skokem z balkonu. Aktu.cz

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Fotogalerie
5 fotografií