Do Radlické vyjel první vůz v 18:53, kdy hasiči obdrželi hlášení. Nakonec zasahovaly čtyři jednotky hasičů, kteří v dýchací technice prozkoumávali suterén a garáže. „Po komplikovaném průzkumu v podzemní garáži hotelu bylo zjištěno, že hořela sauna. Kouř pronikl do dvou podzemních podlaží, hasiči museli zasahovat v dýchací technice a prostory odvětrávat. Spolu s Policií ČR proběhla evakuace asi 100 osob, pro které byly připraveny evakuační autobusy,“ popsal dění mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

V 20:15 hodin hasiči dostali požár sauny zcela pod kontrolu, následovalo vyhledávání skrytých ohnisek termokamerou. Na žebříku pak ještě hasiči zkontrolovali střechu hotelu. Ještě v devět hodin večer byly na místě dvě jednotky hasičů.

„Jako možná příčina byla vyloučena technická závada, případ nadále šetříme jako zatím blíže nespecifikovanou nedbalost neznámé osoby. Škoda požárem byla odhadnuta na milion korun,“ uvedl Kavka o den později.

Preventivně byl přistaven i velkokapacitní zdravotnický vůz Atego, požár se obešel bez zranění. „Vyšetřili jsme dvě osoby na hladinu oxidu uhelnatého - bez toxických hodnot,“ uvedli záchranáři na Twitteru. V době zásahu byla také oboustranně omezená doprava.

Fotogalerie
35 fotografií