Tehdy pražští detektivové pronikli do prostředí, kde bylo velmi snadné získat přístup k velkému množství vysoce kvalitního pervitinu. Postupně došlo k rozkrytí rozsáhlé sítě celkem šestnácti lidí, kteří byli do výroby a distribuce drogy zapleteni.

Při spuštění finálního zátahu došlo k zásahu na celkem jedenácti místech. „Při této akci policisté zajistili velké množství chemických prekursorů, baněk, varného skla, kompletní výrobnu metamfetaminu a plastové kanystry a barely s desítkami litrů různých látek. Dále zajistili tři motorová vozidla, bezmála šest milionů korun v hotovosti, půl milionu na bankovních účtech a přes jeden kilogram bílé krystalické látky," uvedl k případu policejní mluvčí Richard Hrdina.

Šéfem gangu byl dle strážců zákona čtyřiačtyřicetiletý cizinec, kterému pomáhala jeho česká přítelkyně (36). Špinavé peníze jim pak prala cizincova bývalá přítelkyně, které během roku a půl prošlo účtem přes 9 milionů korun.

„V současné chvíli bylo již obviněno jedenáct osob, z toho sedm z nich je stíháno vazebně. V případě odsouzení jim za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a legalizace výnosů z trestné činnosti hrozí až dvanáct let za mřížemi," dodal k případu Hrdina.

Video
Video se připravuje ...

Policisté při zásahu s krycím názvem Fictor. Policie ČR

Fotogalerie
5 fotografií