„V Řetězové ulici se už asi tři minuty perou dva mladíci!“ znělo oznámení, které v neděli kolem jedenácté večer přijali na své lince pražští strážníci. Okamžitě vyrazili na místo, kde na chodníku skutečně našli dva muže - jeden ležel na zemi a druhý na něm klečel a držel mu hlavu na obrubníku.

„Strážníci domnělého útočníka pomocí hmatů a chvatů svedli na zem a nasadili mu pouta,“ popsala mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová. Záhy ale vyšlo najevo, že je všechno jinak, než se na první pohled zdálo - domnělý útočník byl totiž ve skutečnosti poškozeným. „Druhý muž mu odcizil z obchodu matrjošku za 299 korun. Když se mu 17letý prodavač snažil zabránit v útěku, dostal skleněnou lahví od piva do hlavy,“ popsala Ernestová průběh konfliktu. 

„Matrjošku si chtěl nechat pod pohrůžkou násilím, vyhrožoval, že jestli ho nenechá jít, že ho přetáhne lahví přes hlavu, což následně udělal,“ je na záznamu slyšet strážníka, který na místě zasahoval. Přivolaná hlídka Policie ČR vyhodnotila konflikt jako přestupek, strážníci ho předali k řešení příslušnému správnímu orgánu.

Video
Video se připravuje ...

Muž ukradl v obchodě matrjošku, s prodavačem se pak porvali. Městská policie Praha

Fotogalerie
9 fotografií