Ve třetím vagonu spí opilý muž a kolem něj pobíhá agresivní pes, ozvalo se oznámení na linku pražských strážníků. Konflikt nahlásil jeden ze zaměstnanců Dopravního podniku, s nimiž strážníci často spolupracují. Strážníci do stanice metra Palmovka hned vyrazili. „Po nějaké době se hlídce konečně podařilo muže probudit a společně se psem dostat na nástupiště. Muž, zjevně omámen alkoholem či drogami, měl problém sám se sebou. Vystrašený pes ho chtěl bránit a byl agresivní,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Protože pes stále štěkal a v agresivitě nepolevoval, vyrazil jeden ze strážníků do auta pro náhubek. „U výstupu směrem k autobusovému nádraží si všiml mladíka, který odpovídal popisu osoby hledané Policií ČR. Po kontrole totožnosti ho vyzval, aby jej následoval, a vrátil se zpět na nástupiště,“ uvedla mluvčí.

Podroušeného muže z vagonu pak hlídka vyzvala, aby si psa zajistil. Situace se v tu chvíli pokusil využít hledaný mladík, který předtím přišel se strážníkem. Rozhodl se, že z místa uteče, to mu ale nebylo příliš platné – skončil na zemi se spoutanýma rukama. „Jeho pokusem se pak zřejmě inspiroval také muž z metra, i on se snažil nenápadně zmizet. Také jeho pokus ukončily donucovací prostředky včetně pout,“ dodala mluvčí.

Mladík byl posléze převezen k dalšímu opatření na služebnu státní policie. U 41letého muže byla provedena dechová zkouška na alkohol s pozitivním výsledkem 1,3 promile. Skončil v nemocnici, jeho pes putoval do trojského útulku. Přestupkovým chováním muže se bude zabývat správní orgán. 

Video
Video se připravuje ...

Policisté řešili na Palmovce opilého muže s agresivním psem, našli i hledaného mladíka. (28. dubna 2021) Městská policie Praha

Fotogalerie
14 fotografií