Až čtyři roky za mřížemi hrozí muži, který psa v Petřínských sadech venčil. „Pražští kriminalisté s osmapadesátiletým mužem zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová v úterý. 

Zvíře navíc nejspíš neútočilo poprvé. „Díky medializaci případu se kriminalistům ozval muž, který byl stejným psem napaden pár dní před brutálním útokem v Petřínských sadech. Kolegové nového svědka již vyslechli a nadále se případem intenzivně zabývají,“ dodala mluvčí s tím, že kriminalisté také podali podnět na Krajskou veterinární správu, která rozhodne o dalším postupu. Muž není majitelem psa, jeho majitelka prý dříve policistům řekla, že se zvířetem dosud nebyly žádné potíže.

Šílený incident se na Petříně odehrál ve čtvrtek 1. dubna v podvečer. Podle výpovědi muže, který psa - zhruba ročního liondog bulla - venčil, se mu zvíře utrhlo z karabiny na vodítku a běželo za chlapcem, protože si s ním prý chtělo hrát. Podle jeho slov pak chlapeček začal křičet, načež na něj pes zaútočil. Muž po útoku psa i se zvířetem z místa činu odešel, zachytily ho kamery a policisté po něm hned začali pátrat. Poté, co se jeho tvář objevila v médiích, se muž sám přihlásil na policii.

U výslechu také uvedl, že se psa snažil spolu s matkou chlapečka od dítěte odtrhnout, z místa pak i se psem odešel proto, že přítomnost zvířete na místě vyvolávala nervozitu ostatních. „Jeho jednání si nedokáže vysvětlit a celé události lituje,“ uvedl už dříve policejní mluvčí Jan Rybanský.