Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Krvavý Most: Muž se třemi noži pobodal policistu, druhého potrhal jeho bojový pes

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
14. ledna 2021
12:50

Mostečan měl nejprve vyhrožovat zabitím své ženě. Když situaci přijeli vyřešit policisté, dal se na útěk, ozbrojený třemi noži. Při zadržení měl jednoho ze strážníků bodnout do nohy a vážně ho zranit. Druhého zase pokousal jeho pes.

Situaci, jak z akčního filmu, má za sebou žena a několik policistů z Mostu na Ústecku. V noci ze soboty na neděli tam řádil muž (43), který před tím požil drogy. Své ženě měl vyhrožovat zabitím a podpálením bytu. Do rukou si poté vzal tři kuchyňské nože a družku donutil, aby s ním šla ven. 

Ze strachu o svůj život se zdrogovaným mužem vyšla na ulici. To už tam ale čekali strážci zákona, kteří celou událost přijeli vyřešit. „Muž se odmítal podrobit zákonným výzvám policistů. Posílal na ně svého psa bojového plemene a posléze z místa odešel do domu a druhým vchodem z místa utekl,“ uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Na útěku se ale moc dlouho neohřál, spatřila ho hlídka městských strážníků u městského stadionu. Agresor se opět pokusil utéct. Strážníci ho ale dostihli. 

„Muž opět ignoroval výzvy, aby zanechal svého protiprávního jednání, a opětovně poštvával svého psa proti mužům v uniformách. Přitom držel v ruce kuchyňský nůž. Hlídkám se nejprve podařilo oddělit agresivního psa, za pomoci donucovacích prostředků svést podezřelého na zem a odzbrojit ho. Podezřelý se však i na zemi zadržení aktivně bránil,“ uvádí Světláková. To nejhorší ale mělo teprve přijít.

Krvavé běsnění strážník málem nepřežil

Muž měl poté, v nestřeženém okamžiku, vytáhnout jeden z nožů a strážníka bodnout do stehna. Rána strážníkovi způsobila masivní krvácení, a ocitl se tak mezi životem a smrtí. Hrozilo, že by mohl vykrvácet. Policisté kolegovi poskytli první pomoc, lékař později uvedl, že mu tím zachránili život.

Ani druhý strážník z boje neodešel „s prázdnou“, pes ho totiž pokousal. „Podezřelý skončil v policejní cele. Měl pozitivní test na návykové látky. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vazební stíhání obviněného Mostečana, který byl v minulosti vícekrát soudně trestaný a jedná se o majetkového recidivistu,“ dodala mluvčí.

Muž si vyslechl obvinění ze zločinu násilí proti úřední osobě, přečinů vydírání a výtržnictví. Hrozí mu trest v rozmezí od tří až do dvanácti let. 

wilddog ( 15. ledna 2021 10:36 )

Ano pomohli a chránili. Chytli ho a riskovali svůj život. Nevím na kolik jim naše legislativa umožnuje odprasknout takovyho hajzla s nožem aniž by z toho měli tak akorat problem. Pak půjde k soudu a ten ho pošle na tři roky do posilovny, aby byl příště ještě silnější hajzl.

dedeha ( 14. ledna 2021 23:41 )

To v Česku policajti nefasujú pištole?

Brano Tojejedno ( 14. ledna 2021 19:03 )

Mali ho zastreliť aj zo psom

beda88 ( 14. ledna 2021 17:46 )

s klidným svědomím mohu napsat, že by za tak zpackaný zákrok měli být poldové potrestáni. jestliže je hlášen do vysílačky, že je agresivní a ozbrojený, pak jim ještě uteče, aby ho druhá hlídka našla jinde a věděla o koho se jedná, měli po zákonné výzvě psa zastřelit a pachatele střelit min. do kolena a byl by klid. bohužel jsou poldové vybobkovaní, protože necítí podporu od svých nadřízených a současných zákonů.

marlen52 ( 14. ledna 2021 17:02 )

policie se s ním moc mazlila jak bych viděla že na mě jde s nožem okamžitě měla být střelba

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání