Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Třem nadaným tanečnicím (14, 12 a 9) nečekaně zemřel tatínek: Maminka Nikol má strach, co bude dál

Autor: jel - 
14. ledna 2021
05:01

Tragickou ránu připravil osud pro rodinu Vališových. Dříve pětičlenná šťastná rodinka přišla nečekaně o tatínka. Maminka Nikol zůstala se svými dcerkami sama, živí se jako zdravotní sestra a má strach, že její plat nebude stačit na pokrytí všech nákladů, obává se dokonce o střechu nad hlavou. Navíc všechny tři holčičky jsou nadané tanečnice, které vyhrávají soutěže a rády by se staly profesionálkami, ale koníček také není levný.

„Můj manžel a tatínek našich dcer nečekaně zemřel. Bylo mu 45 let. Zůstaly jsme samy na obrovskou bolest a nespočet otázek, jak to zvládneme dál,“ popisuje tragédii paní Vališová. Sama pracuje jako zdravotní sestra, což není zrovna platově vysoce hodnocené zaměstnání, proto má velkou obavu, že nedokáže zaplatit běžné každodenní výdaje ani bydlení. „Nerada bych jako maminka své dcery zklamala, kdybych nedokázala zajistit jejich domov, ve kterém cítí v bezpečí,“ uvádí maminka.

Natálka (14), Viktorka (12) a Anička (9) milují tanec a jejich zesnulý tatínek je vždy podporoval v tom, aby si šly za svými sny. Obětavě je vozil na tréninky i soutěže a přizpůsobil kvůli nim svůj program. „Manžel chtěl, aby jim nic nestálo v cestě jít za svými sny a tančit profesionálně. Dělal pro jejich působení v tanečním světě neskutečně mnoho, někdy i více, než mohl. Několik úspěchů s dcerami prožil, u dalších už s nimi bohužel nemůže být,“ uvádí paní Nikol s tím, že dvě starší dcerky už získaly několik úžasných ocenění a nejmladší by ráda šla ve stopách svých sestřiček.

Sport je nákladný

„V tuto chvíli vůbec netušíme, jak tento nákladný sport a zálibu v jednom finančně zvládneme. Tanec a vše s ním spojené je pro dcery momentálně jednou z mála jistot, které mají,“ vysvětluje maminka a dodává, že právě tréninky dokáží dívenky, které potkal tak nešťastný osud, přivést na jiné myšlenky, a i proto by jim ráda dopřála, aby mohly v tančení pokračovat.

Rodina se tak ocitla v těžké finanční situaci, paní Nikol by ráda dcerkám dopřála možnost dále navštěvovat taneční školu, momentálně ovšem neví, zda vůbec zvládne běžné finanční náklady na domácnost. Rodina se proto rozhodla požádat o pomoc ve sbírce, kam může každý přispět.

Peníze budou použity na běžné náklady domácnosti, protože paní Vališová má obavu, že její plat nebude stačit ani na zaplacení bydlení, peníze budou ale také použity na taneční lekce, aby si nadané dívenky mohly dál plnit svá přání a nemusely s tancem skončit. „Peníze z této sbírky by byly využity na to, aby naše dcery neměly svoje životní starty ztížené, mohly jít za svými sny a dělat přesně to, za co na ně byl jejich tatínek tolik hrdý.“

 „Všem nám neskutečně bude chybět manželova a tatínkova láska, obětavost a čas, který nám všem věnoval,“ uzavírá paní Nikol smutný příběh.