Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tragický konec prvního manželského páru s Downovým syndromem: Tommy podlehl koronaviru

Autor: jel - 
6. ledna 2021
16:26

Tommy Pilling (†62) se v roce 1995 oženil se svou manželkou Marry (49) a stali se prvním britským párem s Downovým syndromem, který se vzal. Dvojice z Essexu byla nerozlučitelná, hned z kraje roku 2021 však přišla tragická rána. Tommy zemřel pouhé dva týdny poté, co se nakazil koronavirem.

Tommy, kterému byla před šesti lety diagnostikována demence, byl 10. prosince převezen do nemocnice, kvůli zánětu v krku. Během hospitalizace však dostal koronavirus a začal mít velké obtíže s dýcháním. Zemřel prvního ledna jen necelé dvě hodiny po půlnoci. Marry je strašnou zprávou totálně zničená, uvedla, že je bez své lásky naprosto ztracená.

„Maryanne a Tommy během těch let nikdy nebyli od sebe déle než několik hodin. Nepamatuje si život bez Tommyho,“ uvedla švagrová zesnulého, Lindi Newmanová (33). „Všichni jsme v naprostém šoku. Navždy zůstane v našich srdcích. Děkuji své mámě, že Tommyho před lety adoptovala a stal se součástí naší rodiny,“ dodala.

V den, kdy Marry svého budoucího manžela potkala, se prý nepřestala usmívat a stále o něm mluvila. Poznali se pět let předtím, než se vzali a po 18 měsících chození Tommy požádal Marry o ruku. Po svatbě žili nejprve nějakou dobu s matkou Marry a poté se osamostatnili. V roce 2018 byli manželé pozváni do televizní show, Tommy se během rozhovoru dojmul k slzám, když hovořil o tom, jak moc svou ženu miluje. 

„Je to tak kruté, že virus chytil v nemocnici,“ uvedla matka Marry, Linda Martin (70). Ta před lety přiznala, že ji lidé často kritizovali, že dovolila, aby měl pár svatbu! „Vážím si tisíců vzpomínek, které s Tommym mám, všechny krásné výlety do zoo i do kina. Tommy mi vždy děkoval, když jsem je vzala na výlet a vždy mi řekl, že mi to sluší, i když jsem zrovna vypadala strašně,“ doplnila s tím, že její dcera má teď stále hysterické záchvaty pláče.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi