Byl pátek krátce před devátou večer, když se dva muži na nástupišti metra na Opatově začali hádat. Konflikt eskaloval až k fyzickému násilí - muži se začali pošťuchovat, jeden druhému vrazil tak mocně, až se muž zapotácel a skončil přímo pod koly přijíždějícího metra!

Celý incident zachytily kamery, policisté teď zveřejnili záznam. Je na něm vidět muž ve žluté bundě, jak se pěstí napřahuje proti svému souputníkovi, ten se pak otáčí a hlavou napřed padá do kolejiště. Do stanice právě vjíždělo metro, je zázrak, že se nebožákovi téměř nic nestalo! „Muž ve věku 36 let byl po celou dobu při vědomí, záchranáři jej ošetřili, zajistili a transportovali do Thomayerovy nemocnice na oddělení chirurgie s úrazem obličeje a pohmožděným ramenem,“ uvedli k neštěstí záchranáři v pátek večer.

Video
Video se připravuje ...

Video zachytilo, jak muž strčil na Opatově druhého pod vlak. Policie České republiky

„Případem se zabývají policisté z místního oddělení Jižní město pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. V této souvislosti hledáme druhého aktéra incidentu, který má na sobě žlutou bundu a je zachycen na záběrech. Jestliže ho někdo poznává, nebo se poznává sám, ať se ozve na linku 158,“ uvedl v pondělí policejní mluvčí Jan Daněk. Policisté také hledají svědka v červené bundě, který viděl začátek sporu - potřebují ho k celé záležitosti vyslechnout.

Přihlásil se sám

V úterý ráno mluvčí Daněk uvedl, že se hledaný muž sám přihlásil na policii: „Po zveřejnění případu v médiích se včera večer přišel hledaný sám přihlásit na místní oddělení Jižní Město. Policisté sedmadvacetiletého cizince k věci vyslechli, kdy se mimo jiné za své jednání omluvil. Nyní budou dál probíhat standardní úkony trestního řízení,“ prozradil Jan Daněk.

 

Video
Video se připravuje ...

Policie hledá i svědka. Policie České republiky

Fotogalerie
23 fotografií