Zcela nesmyslně se zachoval důchodce, kterému strážník na rohu ulic U Lékárny a Elišky Přemyslovny ve Zbraslavi vypisoval oznámení o špatném parkování. Senior beze všeho nastoupil do auta pod záminkou, že si jde pro doklady, městského policistu srazil a následně ujel.

Všiml si ho však náhodný kolemjedoucí řidič, který seniora sledoval do jeho domu vzdáleného asi kilometr a zavolal policii. Zanedlouho u něj byli další policisté. Ten však začal říkat, že je mu špatně a přivolal si záchranku. Přejetý strážník skončil se zraněním v nemocnici.

„V okamžiku, kdy strážník prováděl fotodokumentaci, se na místo dostavil rozčílený muž, který požadoval, aby strážník přestal jeho vozidlo řešit. Strážník vyzval muže k předložení všech potřebných dokladů. Ten s tím nakonec souhlasil, ale uvedl, že je má ve svém voze. Ihned po nastoupení do vozidla se však prudce rozjel, najel na strážníka a nabral ho na kapotu vozidla,“ popsala mluvčí městské policie Irena Seifertová. 

„Strážník z ní po chvíli spadl a muž z místa ujel. Všímaví občané vozidlo pronásledovali až k místu zaparkování. Strážník byl při vědomí převezen s pohmožděnýma rukama a nohama do nemocnice k vyšetření. Městská policie by ráda poděkovala občanům, kteří nebyli k celé události lhostejní a pomohli k odhalení pachatele přestupku,“ doplnila Seifertová. 

Fotogalerie
16 fotografií