Od konce března letošního roku prošetřují pražští kriminalisté případ krádeže vloupáním. Zloději se vloupali do objektu jedné z firem v Praze 5. Ze záběrů bezpečnostních kamer je zřejmé, že vchodové dveře do budovy byly pro hledané muže nepřekonatelným problémem. Ty se jim z vnějšku nepodařilo i po dlouhé snaze vypáčit. Proto si následně pro vstup do budovy vybrali okno, které se jim již podařilo poškodit natolik, aby se dostali dovnitř budovy.

Krádež za milion

Poté následovalo přibližně dvacetiminutové řádění hledaných v útrobách firmy. „Prohledali doslova všechno. Neušetřili jediný šuplík, jedinou skříň. A na pokoji nenechali ani podnikové trezory. Díky tomuto šmejdění našli a následně si přisvojili hotovost v různých měnách. Celkově za více než jeden milion korun,“ popisuje pro Blesk.cz mluvčí policie Tomáš Hulan.

Zatím se je však nepodařilo vypátrat. „Proto se detektivové obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. O pomocnou ruku prosí každého, kdo pachatele na záběrech bezpečnostních kamer poznává, zná především jejich totožnost, potažmo místo pobytu nebo pohybu těchto hledaných,“ doplňuj Hulan.

„Pokud kdokoli disponujete těmito indiciemi, přihlaste se prosím kriminalistům prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ zakončuje mluvčí.

Fotogalerie
5 fotografií