„Co tu křičíš?,“ zněla poslední slova v životě muže, do kterého Šimon S., utíkající z matčina bytu, strčil. Soused se při pádu udeřil do hlavy, další čtyři měsíce strávil v nemocnici v kómatu, ze kterého se už neprobral.

„Mějte slitování, já nejsem zlý člověk či násilník. Já jsem nemohl tušit, co se stane, vždyť mám jen 50 kilo. Celé to je velké nedorozumění,“ hořekoval již dříve Šimon S. u soudu. Nyní tvrdil, že se změnil a drží se dál od drog. „Léčím se, už vycházím i s rodinou. Stále ale mívám deprese,“ přiznal mladík.

Vinen, ale volný

Případ z roku 2020 se dostal před ostravský krajský soud už podruhé. Napoprvé senát Šimona S. zprostil obžaloby, olomoucký vrchní soud mu však případ vrátil.

Nyní byl mladík uznán vinným. Přesto se base vyhne. Dostal tři roky s pětiletou podmínkou. Zatím nepravomocně. Hrozilo mu až 10 let vězení.

Hlava plná démonů

Život Šimona S. je začarovaný kruh. Ponořen do svého až paranoidního světa byl častým terčem šikany. Sžíraly ho deprese, utíkal k drogám, což vedlo ke konfliktům v rodině. Po tragickém incidentu prý ve vazbě prožil peklo.

„Bili mě spoluvězni, neměl jsem léky, slyšel jsem hlasy, byl jsem mimo,“ řekl. Soud mu v rámci nejnovějšího verdiktu nařídil psychiatrickou léčbu.

VIDEO: Seroš X: Depp vs. Heardová

Video
Video se připravuje ...

Seroš X: Depp vs. Heardová Reflex.cz