„Vždy řídila osobní vozidlo, kterým se všichni obžalovaní dopravili na místo, kde obžalovaná čekala v autě, zatímco obžalovaní vnikli do uvedených bytů, ze kterých odcizili tyto věci. Ty následně všichni obžalovaní prodávali v různých zastavárnách či dalším osobám a o získané peníze se rozdělili," popisuje soudní spis přes 20 let staré praktiky bandy zlodějů a roli Hany M.

Před Vánoce se vrátila

Městský soud v Brně Haně M. nadělil v roce 2004 devět a půl roku vězení. Tam se jí nedočkali, uprchla totiž do Jihoafrické republiky. Loni před Vánocemi, kdy byli její kumpáni dávno na svobodě, se ale nečekaně vrátila do Česka.  

Policie ji hned po příletu zatkla, skončila ve vazbě. Proti 20 let starému verdiktu se žena odvolala, odvolací senát Krajského soudu v Brně ale ve čtvrtek ve věci nerozhodl.

Lékařské vyšetření u Hany M. totiž prokázalo demenci. „Nařídíme vypracování psychiatrického a psychologického posudku, abychom zjistili, zda je obžalovaná vůbec schopna účasti,“ řekla soudkyně Halina Černá. Jednání proto odročila na neurčito.

VIDEO: Cizinci se v Brně cestou domů vloupali di cizího auta

Video
Video se připravuje ...

Cizinci se cestou domů v Brně vloupali do cizího auta Městská policie Brno