K vloupání do jejich domu došlo v sobotu 30. prosince, překvapivě za bílého dne.  Podle informací webu Pluska.sk, zloděj přeskočil plot, otevřel si dveře na terasu a rovnou se tak dostal do ložnice Patrika Vrbovského a jeho manželky Jaminy Alagič (34).

Z domu pak odcizil například hodinky Rolex za bezmála 750 tisíc korun, několik zlatých náramků (cena jednoho je přes 200 tisíc Kč), zlatý řetízek s hlavou Ježíše (75 tisíc Kč) nebo řetízek s přívěskem kozorožce. Zloděj si ovšem odnesl i zlatý zásnubní prsten (150 tisíc Kč), jeho citová hodnota se vyčísluje jen těžko. Kromě šperků se ztratil i značkový kufr za 100 tisíc korun.

Po sečtení škod se ukázalo, že Jasmina Alagič přišla o věci v hodnotě převyšující milion a půl českých korun. Rytmus přišel o věci za bezmála půl milionu. „Neřekla bych úplně, že jsme se stali nějakými oběťmi, ale ano, je pravdou, že se k nám snažil někdo dostat,“ potvrdila Alagič informace o krádeži v jejich domě.

Dokonce přiznala, že na rozdíl od svého manžela, neukládala své cennosti do domácího trezoru. „Všichni by si měli vzít příklad z toho, že není dobré podceňovat zabezpečení, které máte doma ani za bílého dne. Toto je asi to, co bych chtěla všem vzkázat. Zároveň jsme však vděční, že to dopadlo tak, jak to dopadlo, a tedy, že nemáme žádnou fyzickou, psychickou a v podstatě ani materiální újmu, takovou, která by nás opravdu velmi mrzela,“ uvedla oblíbená moderátorka na instagramu.

„Doba je všelijaká, lidé se uchylují k ledasčemu, ale je to asi větší důkaz pro nás, že si to tu máme ještě víc chránit,“ dodala Alagič s tím, že tuto nepříjemnou situaci nechtějí příliš dramatizovat, protože důležitější než materiální věci je pro ně život a zdraví.

Informaci o vloupání serveru Pluska potvrdil i mluvčí Krajského ředitelství Policejního sboru v Bratislavě Michal Szeiff. „Policisté Okresního ředitelství Policejního sboru v Senci vyšetřují okolnosti vloupání do jednoho z domů v obci Malinovo. Ze strany vyšetřovatele je v této souvislosti vedené trestné stíhání ve věci trestného činu porušování domovní svobody v jednočinném souběhu s trestným činem krádeže,“ potvrdil mluvčí s tím, že více informací kvůli probíhajícímu vyšetřování nemůže poskytnout.

Video
Video se připravuje ...

Rytmus už je v balkánské rodině Jasminy Alagič! Požádal tchána o její ruku? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
53 fotografií