Robert Jarzabski málem 20. dubna umřel rukou nejmilovanější bytosti, kterou měl. Družka Renáta se už před poledne opila a začala se s ním hádat.

„Dodneška nevím, co jí to přeletělo přes nos. Rok a půl spolu žijeme, a ona se na mě najednou vrhne, ať vypadnu. Zničehonic. Nebo že mě zabije. Začala mě škrtit, tak jsem se jí bránil. Dal jsem jí ránu do rtu,“ popsal Robert začátek potyčky.

Video
Video se připravuje ...

Napadený Robert Jarzabski (47) z Havířova Blesku popsal, jak ho družka pobodala nožem. Karel Janeček

Nezůstalo ale jen u pár facek. „Vyjevený se dívám, najednou měla v ruce nůž! Jak jsem později zjistil, dlouhý přes dvacet centimetrů a začala bodat. Do krku i do prsou. Začal jsem hodně krvácet, bylo mi na omdlení,“ uvedl pro Blesk.cz napadený.

V posledním pudu sebezáchovy vyrval Renatě nůž a prosil jsem, aby mi zavolala záchranku. „Ona jen zařvala: »Klidně si zdechni!« Pak šla si lehnout do ložnice, jakoby se vůbec nic nedělo. Z posledních sil jsem si pomoc zavolal sám,“ dodal. Sám už nyní žije nový život s novou přítelkyní.

Trest přijala s ledovým klidem

Ani špetku emocí neprojevila Renata Homolová ve chvíli, kdy ji na 7,5 roku poslal do věznice s ostrahou senát předsedy Romana Pokorného. „S dohodou o vině a trestu souhlasím. I se vším, co tu bylo řečeno,“ řekla pouze v reakci na obsah žaloby a na navržený trest.

Ten jí ukládá zároveň zaplatit několik desítek tisíc škody zdravotní pojišťovně za ošetření někdejšího přítele i jemu samotnému jako bolestné. Zároveň jí soud uložil protialkoholní ochrannou léčbu.

„Je jen na vás, abyste se stala lepší, než jste byla. Záleží jen na vás, jak se k trestu postavíte. Ideálně si také hledejte práci, abyste uhradila nařízenou škodu. To můžete uvažovat i o podmínečném propuštění,“ řekl soudce Pokorný.

Napadený Roman by ji pustil

„Chtěl jsem být dobrým otcem Renatiným dětem. Já ji nic zlého nepřeju. Už kvůli těm jejím dětem bych jí dal třeba jen podmínku. Do vězení bych ji neposlal. Je mladá, život má teď pokažený,“ litoval odsouzenou Robert Jarzabski.

Fotogalerie
6 fotografií