O tom, že hlavní muž, který má na starosti firemní finance, peníze dlouhé roky odklání k sobě, neměli majitelé ani tušení. „Zneužíval jejich bezmezné důvěry,“ řekla státní zástupkyně Barbora Zajícová. Částky mizely postupně, nakonec šlo o 300 milionů!

„Peníze použil na úhradu online kurzových sázek i k doplacení svých dvou úvěrů u stavební spořitelny,“ dodala žalobkyně. David S. hazardu totálně propadl, převáděl čím dál větší částky. To ovšem začalo být silně podezřelé bance a upozornila majitele firmy.

Bral i pro klub

David S. se ke všemu přiznal. I k tomu, že část peněz použil i na chod fulneckého fotbalového klubu, za který hrával a kde dělá místopředsedu. „Ano, je to tak, jak se píše v obžalobě, prohlašuji vinu,“ řekl muž, který jinak u soudu neřekl nic.

Přestože prohlásil vinu a 100 milionů, které nestihl utratit, firmě vrátil, má jít do vězení na osm let. „Vzhledem k tomu, jaká je výše škody, nepřichází nižší trest vůbec v úvahu,“ řekl soudce Roman Pokorný. Rozsudek je zatím nepravomocný.

David S. musí navíc podle rozsudku podstoupit léčení u psychiatra kvůli patologickému hráčství.

Dělal to „fikaně“

Peníze firmy začal David S. převádět na své konto od roku 2012. Pak putovaly na účty zřízené k online sázkám. Když vyhrál, část peněz převedl zpátky na konto firmy. Jenže přibývalo spíše proher.

Peněz se ekonomovi nedostávalo a proto převáděl stále vyšší částky. Část peněz se snažil „schovat“ na konta příbuzných. Ti o jejich původu neměli tušení.

Majitelé: Chceme i zbytek!

Majitelé nadále požadují po Davidu S. zbývajících zmizelých 197 milionů. Státní zástupkyně si však iluze o tom, že je někdy uvidí, nedělá. „Je to astronomická částka a její splacení nebude zřejmě v možnostech obžalovaného,“ podotkla.

Davidu S. v rámci rozsudku propadla i část majetku, například několik pozemků v hodnotě až 10 milionů korun.

VIDEO: Když stál chléb 420 miliard a Němci topili markami. Příběh hyperinflace 1923.

Video
Video se připravuje ...

Když stál chléb 420 miliard a Němci topili markami. Příběh hyperinflace 1923 Videohub