„Recidivista přistoupil k poškozenému zezadu, uchopil ho kolem ramen a chtěl, ať mu půjčí peníze. Nedočkal se jich, tak muže napadl. Ten spadl na zem,“ popsala incident policejní mluvčí Eva Michalíková.

Situace zloděj využil a z kapsy kalhot odcizil peněženku se třemi tisíci korun i s klíči od bytu. Kamerový záznam a místní znalosti dovedly policii k muži, který má již 15 záznamů v rejstříku trestu.

Video
Video se připravuje ...

Recidivista (37) přepadl v Ostravě muže (61) a ukradl mu peněženku. PČR

Kradl všude

Ukázalo se, že recidivista kradl, kde se dalo. „V tramvajích, autobusech i trolejbusech, z tašek, kabelek či batohů bral vše, co mu pod ruku přišlo,“ doplnila mluvčí.

Ke 120 tisícům mu pomohl jeho komplic (32). Ukradli je barmanovi přímo z příruční pokladny. Obviněný čelí stíhání ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a dále pak z přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Celkem bylo muži prokázáno 14 skutků se škodou za více než 230 tisíc korun. Obviněný s kriminalisty spolupracoval a vyjádřil i lítost s tím, že neměl na obživu. V případě prokázání viny muži hrozí od dvou do deseti let trest odnětí svobody.

Fotogalerie
3 fotografie