Na základě medializace celého případu se kriminalistům sešlo několik poznatků, které je přivedly na stopu podezřelé dvojice. Zadržení pak proběhlo včera 29. března na jedné z autobusových zastávek v Praze. Muž je v tuto chvíli podezřelý z trestného činu vydírání, za což mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Zajištěna byla i pistole, která dokázala střílet 4,5 mm broky a mohla tak v případě výstřelu zranit člověka. Žena ve věci podala vysvětlení a nefiguruje v případě jako podezřelá.

 

Krádež, která vyeskalovala až ve vytažení střelné zbraně, se udála v nákupním centru na Chodově v obchodě s oblečením. Prodavačka si povšimla nakupujícího páru, jenž ji byl povědomý v souvislosti s podezřením na dřívější krádeže. Proto oba bedlivě sledovala, a když si muž šel do zkušební kabinky vyzkoušet pár oděvů, aby je zakrátko vrátil, šla je pro jistotu překontrolovat.

„Když muž zkoušené zboží vrátil zpátky na stojan, šla věci zkontrolovat a v kapsách nalezla dva bezpečnostní prvky,“ popsal mluvčí Policie ČR Jan Rybanský. „Okamžitě zalarmovala člena ochranky, aby dvojici zadržel, neboť odcizené věci bude mít muž pravděpodobně v batohu.“ Člen ochranky pár dostihl, co se dělo potom, však nečekal ani on, ani nikdo z přihlížejících.

„Zadržený po chvíli hádání začal člena ochranky ohrožovat pistolí, což doprovodil nadávkami a vyhrůžkami smrtí,“ uvedl mluvčí. Právě tasená pistole jej uchránila od zadržení a zpytování svědomí. Muž si díky ní vynutil volný odchod a spolu se ženou utekli neznámo kam.

Půjde za mříže?!

Policisté po dvojici okamžitě začali pátrat. Díky medializaci se je podařilo podezřelou dvojici dopadout. „Zadržení proběhlo 29. března na jedné z autobusových zastávek v Praze. Muž je v tuto chvíli podezřelý z trestného činu vydírání, za což mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Zajištěna byla i pistole, která dokázala střílet 4,5 mm broky a mohla tak v případě výstřelu zranit člověka. Žena ve věci podala vysvětlení a nefiguruje v případě jako podezřelá,” řekl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté pátrají od 7. března po dvojici, která při krádeži v OC Chodov vytáhla na ochranku pistoli. Policie České republiky

Fotogalerie
6 fotografií