O řádění agresivního muže přijali městští policisté oznámení v pondělí ráno. „Na místo ihned vyrazily dvě autohlídky, jedna prohledávala okolí, druhá zamířila ke garážím, kde na muže narazila. Jakmile muž spatřil strážníky, opět uchopil tyč a vyrazil proti nim,” uvedla tisková mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Strážnicí s namířenými zbraněmi a vyzbrojeni teleskopickým obuškem šílence vyzvali, aby zanechal svého jednání, což neučinil, proto proti němu zakročili za použití donucovacích prostředků. Hlídce se muže podařilo nakonec zadržet pouze pomocí hmatů a chvatů.

„Mužovo chování mohly ovlivnit návykové látky, proto byla na místo přivolána záchranná služba, která jej převezla do nemocnice. Jednáním 35letého cizince se nyní bude zabývat státní policie. Vzhledem k tomu, že byl agresivní muž navíc pozitivní na covid, museli strážníci nastoupit do karantény,“ dodala Seifertová.

Video
Video se připravuje ...

Šílenec řádil v garážích na pražském Chodově. Ocelovou tyčí rozbil několika aut, zaútočil i na strážníky. Městská policie Praha

Fotogalerie
7 fotografií