Na policejní stanici Pankrác přišel poškozený muž nahlásit odcizení batohu. „Měl v něm notebook a peněženku s doklady a s platební kartou. Celkově tak přišel o věci v hodnotě cirka 20 tisíc korun,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk.

„Prověřováním případu policisté zjistili, že se neznámý pachatel snaží na tyto doklady zakládat účty u různých společností, kdy jednou z nich je půjčovna sdílených aut. Právě u této společnosti je potřeba verifikace účtu zasláním selfie fotografie i s požadovaným dokladem. A toto selfie s kradeným řidičským průkazem poslal společnosti mladík, kterého bychom se potřebovali zeptat na pár detailů k celému případu. Jestli ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158 nebo přímo kolegům na místní oddělení Pankrác,“ dodal Daněk.

Ten ještě téhož dne informoval o tom, že se dotyčný sám přihlásil na policii, aby případ objasnil. Policejní vyšetřování tím ale nekončí. „Mladík z fotografie se dnes odpoledne přišel sám přihlásit na místní oddělení policie Pankrác. Uvedl okolnosti, za kterých fotografie vznikla a policisté budou nyní dál případ prověřovat,” sdělil Daněk.

Případ je prověřovaný pro trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi.

Policistům se přihlásil muž, který se nějakým způsobem dostal ke kradenému řidičskému průkazu, a po němž policisté pátrali.
Autor: Policie České republiky