Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Lupiči přepadli prodejnu v Neratovicích: Jeden z nich chytil prodavačku pod krkem a vyhrožoval jí zabitím

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
16. února 2022
13:55

Dva muži v Neratovicích na Mělnicku v pátek přepadli prodejnu, jeden chytil její pracovnici pod krkem. Zraněná nebyla, ale z kasy jí zmizelo 48.000 korun. Policisté podezřelého zadrželi, je ve vazbě. Za zvlášť závažný zločin loupeže mu hrozí až deset let vězení. Stejný trest hrozí i spolupachateli, po němž mělničtí kriminalisté pátrají.

Do prodejny v neratovické části Byškovice vešel v pátek v 11:15 nejprve jeden a poté druhý muž. První se pokusil obsluhu zabavit a odvedl ji do části prodejny, která je vzdálenější od pokladny. Druhý podezřelý se ale v tu chvíli začal dostávat do pokladny.

„Žena si celého incidentu všimla, proto ji jeden z mužů chytil pod krkem, přimáčkl ji ke zdi a vyhrožoval jí, že ji zabije pokud jim bude celou věc chtít překazit. Když druhý muž z kasy vybral hotovost, kterou chtěl, oba z prodejny utekli," popsal Truxa.

Podle SPZ policisté vypátrali vozidlo, kterým odjeli, při tom zjistili, že je vedené v pátrání v souvislosti s další trestnou činností. Posádku v autě našli a zadrželi v Praze, ale doprovod dělal čtyřiatřicetiletému řidiči jiný spolujezdec než ten, který s ním podle policie přepadl prodejnu. Spolujezdce si převzali pražští policisté, protože má podle kriminalistů na svědomí trestnou činnost na území hlavního města.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání