Žena udělala dobře, strážníci rychle rozjeli pátrání po pobertovi i díky tomu, že jim ukázala směr jeho útěku. Jedna z hlídek si už za několik minut povšimla u místního supermarketu muže odpovídajícího popisu. Společně se svojí známou se právě skláněl nad dámskou kabelkou.

„Kabelku oba při příjezdu hlídky usilovně prohledávali. Když si všimli blížících se strážníků, chtěli spěšně odejít,“ uvedla mluvčí městské policie Markéta Skřivánková.

Video
Video se připravuje ...

Lupič sebral ženě kabelku. Strážníkům tvrdil, že je to jeho babička Městská policie Brno

Je to moje babička

Dvojice poté nedokázala strážcům zákona věrohodně vysvětlit, proč nechala tašku ležet na zemi. Muž (41) tvrdil, že tam kabelku zapomněli. „Na dotaz, proč jsou v tašce věci okradené ženy, tvrdil, že je to jeho babička, přestože byla jen o šestnáct let starší,“ dodala mluvčí.

Když zazněl povel, aby vyňal všechny věci z kapes, objevily se peněženka, platební karta, klíče od domu, deštník a telefon za zhruba tři tisíce korun, to vše patřící přepadené Brňance. Muž skončil v poutech, pro podezření ze na spáchání trestného činu si ho odvedli republikoví policisté.

Fotogalerie
3 fotografie