Na začátku celého konfliktu bylo posezení se známým v hospodě. Po pár pivech se Jozef P. s kamarádem pohádal. „Spor začal kvůli banalitě, a to kvůli přivolání taxíku,“ uvedl státní zástupce Petr Kondělka.

Hádka pokračovala i na ulici. Známý dorážel slovně na Jozefa P., ten se však začal ohánět nožem. Na konci pak byla jedna smrtelná rána, která proťala napadenému srdečnici. Muž se skácel k zemi a na místě vykrvácel.

Rychlý proces

Dělník ze Slovenska svou vinu přiznal se vším všudy. „Prohlašuji, že jsem vinen, vše, co je v obžalobě, je pravda. Je mi líto, jak to celé dopadlo,“ překvapil Jozef P. u krajského soudu v Ostravě.

Prohlášením viny nebylo nutné provést dokazování a soud také zvolil nižší trest, 11 let za mřížemi. Jozefu P. přitom hrozilo až 18 let. Rozsudek ale není pravomocný.

Neútočil poprvé

Se svou vznětlivou povahou má odsouzený Slovák problémy, před třemi roky útočil podobným způsobem. „Jiného muže rovněž po vzájemném konfliktu bodl nožem do nohy,“ sdělil státní zástupce Petr Kondělka. Dříve také dostal podmínku za výtržnictví a pokutu za rušení nočního klidu.

Po frýdecko-místecké vraždě se Jozef P. dva dny skrýval, dokonce změnil vizáž. Policisté ho tehdy prohlásili za velmi nebezpečného. Postojem u soudu proto velmi překvapil. Rozsudek byl vyhlášen za necelé tři hodiny po zahájení hlavního líčení.

VIDEO: Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých.

Video
Video se připravuje ...

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých Jiří Marek