K napadení došlo 19. června kolem 11:40 v Havířově. Po ulici U nádraží směrem od OD Lidl projížděla menší dodávka bílé barvy, ze které vystoupil spolujezdec a přistoupil k procházející skupině dětí.

Jedno z nich uchopil pod krkem a dal mu ránu pěstí do obličeje! Poté ho odhodil na zem a nastoupil do dodávky, která z místa odjela neznámo kam.

„Obracíme se k veřejnosti s žádostí o spolupráci. Hledáme svědky uvedeného incidentu a rovněž pátráme po totožnosti neznámého muže, registrační značce dodávky, případně jejím bližším popisu,“ uvedl k případu zástupce karvinské policejní mluvčí Miroslav Kolátek.

Podle něj je hledaný muž přibližně ve věku 25 let, bílé pleti, měří okolo 175 centimetrů a je částečně plešatý. V době napadení měl na sobě černé nebo šedé tílko a černé kraťasy. Na pravé paži má po loket tetování. Dodávka, ve které na místo dorazil, je bílá, s nálepkou o délce přibližně 1 metr s písmeny JBMNT na pravých zadních dveřích.

„Jakékoliv informace k této osobě, dodávce či osádce vozidla přijme obvodní oddělení Havířov-Šumbark osobně nebo telefonicky na telefonním čísle 596 884 863. Informace mohou občané volat i na bezplatnou telefonní linku 158,“ informoval Kolátek.