„To musel udělat nějaký magor. Jezdí tady bikeři, chodí tady pěší. Asi to má být past,“ nebere si servítky starosta Brno-Židenice Petr Kunc (45, Hlas pro Židenice), který jámu odhalil při jízdě na kole. Okamžitě upozornil policisty.

Kontrolují okolí

„Jedná se o cestu na soukromém pozemku. Kontaktovali jsme proto majitele, který slíbil sjednat nápravu. Policisté místo označili,“ řekl mluvčí policie Petr Vala.

Lokalitu si vzali do hledáčku i strážníci. Stěny jámy mají jasně viditelné stopy po rýči, nejde tak rozhodně o propad zeminy. „Strážníci kontrolují okolí, zda se tam nevyskytují ještě další pasti,“ upřesnila jejich mluvčí Jana Pokorná.

Pád by byl fatální

Pád cyklisty do takové jámy by mohl mít fatální následky. „Hrozí tam vážné poranění hlavy i páteře. Navíc je potřeba vzít v úvahu, že nejde o silně frekventované místo, takže hrozí prodleva s přivoláním pomoci,“ upozornila mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Otázek je v této souvislosti hned několik. Nejasné je například to, kdo, proč a kdy jámu vykopal a kam odklidil vykutanou zeminu. Případem se i nadále zabývají policisté.

VIDEO: Cyklistu v nouzi zachránili až strážníci.

Video
Video se připravuje ...

Cyklistu v nouzi zachránili až strážníci. Městská policie Brno

Fotogalerie
3 fotografie