Silničáři začali s opravami v Brodě nad Dyjí, kudy vedla objízdná trasa ve směru na Brno. Kvůli chystané demontáži provizorního mostu a rekonstrukcí vozovky až do 15. dubna v Brodě nad Dyjí část silnice třetí třídy uzavřená.

Následovat bude také demontáž mostního provizoria v Drnholci, kudy vedla objízdná trasa ve směru na Vídeň, a opravy poškozené silnice v Dolních Dunajovicích.

„V zimě jsme provedli pasportizace, tedy zhodnocení stavu poškození objízdných tras. Se Správou a údržbou silnic Jihomoravského kraje jsme vybrali, které úseky jsou nejvíce poničené a rozhodli o tom, které opravíme jako první, což jsou právě opravy průtahu v Brodě nad Dyjí a v Dolních Dunajovicích. Postupně opravíme další poškozené úseky. Investice přesáhne částku 100 milionů korun,“ řekla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Lucie Trubelíková.

Oprava za 300 milionů

Oprava mostu přes vodní nádrž Nové Mlýny skončila po třičtvrtě roce loni v prosinci. Vyšla na téměř 300 milionů korun. Výjimečná byla i tím, že část betonáže museli provádět potápěči. Cílem bylo zajištění vyšší nosnosti mostní konstrukce.

Uzavírka však motoristům komplikovala jízdu mezi Brnem, Mikulovem a Vídní, a to především v létě, kdy se na objízdných trasách tvořily kolony aut mířících na jih.

VIDEO: Policisté na jižní Moravě dostali loni o prázdnínách pro Horní nádrž Novomlýnské nádrže nový prám.

Video
Video se připravuje ...

Policisté na jižní Moravě dostali pro Horní nádrž Novomlýnské nádrže nový prám Policie ČR

Fotogalerie
6 fotografií