„Při kontrole Sportovní ulice uviděla v úterý odpoledne hlídka na skútrech, že v okolí hokejových hal dochází k vybírání poplatku za parkování a na místě byly také zábrany,“ uvedla mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Výběrčí (48) s hlídkou spolupracoval. „Protože hlídka pojala podezření, že dochází k porušení zákona, muže vyzvala, aby s protiprávním jednáním přestal, a na místo přivolala republikové policisty. Ti si následně na místě případ převzali k dořešení,“ dodala Kadrnožková.

Soud zatím zákaz vybírání parkovného vydal na jeden měsíc. V této lhůtě musí Brno prokázat, že komunikace na pozemcích má ve svém vlastnictví. Libor Procházka však tvrdí opak.

„Soud městu vyhověl. Jsme rádi, že nezávislý orgán potvrdil naše argumenty. Považujeme to za dobrý krok, který nám pro danou lokalitu nastaví pravidla fungování,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková (41, ODS).

Na pozemcích města má podnikatel tenisové kurty a podzemní garáže, které brání stavbě nového fotbalového stadionu. Procházka nechce za své nemovitosti v hodnotě asi čtvrt miliardy peníze, požaduje jiné budovy.

VIDEO: Někteří řidiči si s parkování hlavu nedělají. Auto odstaví klidně v křižovatce.