„Objevil se nám tu takový nešvar. Někteří řidiči nechtějí platit parkovné. Bez skrupulí objedou závoru přes obrubníky, travnatou plochu a chodník a mají za to, že nic platit nebudou. Tyto řidiče upozorňujeme, že parkovací plochu zaznamenává kamerový systém a řidiče lze snadno dohledat,“ upozornila mluvčí břeclavských strážníků Lenka Rigó s tím, že ve správním řízení hrozí hříšníkům pokuta až dva tisíce korun.

Strážníci si přitom všimli, že někteří řidiči, zejména senioři, odjíždějí bez placení, ne kvůli úspoře, ale protože mají problém s uhrazením parkovného. „Postávají u parkovacího automatu a nevědí si rady. Na panelu je přitom tlačítko, které zajistí spojení s operátorem, který v nouzi poradí,“ poradila Rigó.

Parkoviště u nemocnice otevřela Břeclav loni v létě. „Je na něm 264 míst, z čehož 80 je vyhrazeno pro personál nemocnice. Výstavba vyšla na bezmála 15 milionů korun,“ upřesnil mluvčí břeclavské radnice Jiří Holobrádek.

Zatímco v Břeclavi stačí na celodenní parkování u nemocnice (platí se v pracovní dny od 7 do 17 hodin) 40 korun, v Brně pouhá hodina vyjde na 60 korun a automaty berou jen mince...