Ne, nezbláznili jsme se. Teploty termálního léčebného jezera Hévíz v Maďarsku, které se nachází pouhých pár hodin cesty od českých hranic, dosahují i během zimních měsíců velmi příjemných 23 – 25°C a je jedno, že venku právě leží sníh a venkovní teplota je pod bodem mrazu. Navíc si zde můžete užít řadu léčebných procedur a vybírat z bohaté nabídky wellness služeb.

Na co se můžete v Hévízu těšit

Vedle venkovního koupání v léčebném termálním jezeře kdykoliv během roku byste si určitě neměli nechat ujít léčivý bahenní zábal nebo masáž. Svého druhu ojedinělé hévízské bahno totiž obsahuje organické i anorganické složky a vyredukované sirné sloučeniny, které mají vysoký léčebný potenciál. Bahno se spolu s termální léčivou vodou a komplexní fyzioterapeutickou péčí využívá k léčbě všech nemocí pohybového ústrojí a nemocí revmatického původu. Ujít byste si neměli nechat ani léčebnou masáž, jejíž léčebný a relaxační účinek je mnohem hlubší než u wellness masáže. Vše začíná 10-15minutovou koupelí v termální vodě, která je velmi účinná na uvolnění měkkých tkání, čímž zvyšuje účinnost vlastní masáže. Do této kategorie léčebných masáží v Hévízu spadá masáž švédská, reflexních zón, lymfatická, sportovní a osvěžující.

Autor: Hévíz

Skvělý servis, výborné jídlo doplněné lahodným vínem
Samotné městečko pak poskytuje svým hostům služby vysokého standardu a vedle bohaté nabídky spa a wellness služeb si zde můžete vychutnat skvělé jídlo, ať už z mezinárodní kuchyně či zvolit něco typicky maďarského. To vše můžete zapít lahodným vínem z místních egregyských vinic.

Autor: Hévíz

Do Hévízu autem, autobusem, vlakem nebo letecky
Hévíz je dostupný téměř všemi dopravními prostředky - letecky, autem přes Brno - Lanžhot - Bratislavu - Györ - Pápa - Szombathely nebo můžete zvolit cestu autobusem některé z mezinárodních autobusových linek, které do Hévízu jezdí pravidelně. Ačkoliv vlakem se přímo do lázní nedostanete, nejbližší železniční stanice se nachází jen pár kilometrů odsud v městě Keszthely. Odtud není problém se do Hévízu dopravit za pár minut taxíkem nebo využít autobus, který jede každých 30 minut. Tak co říkáte, vyrazíte si odpočinout k nejteplejšímu jezeru Evropy a přitom uděláte i něco pro své zdraví?

Více o Hévízu na www.heviz.hu/cz