Na osudný jarní den a autonehodu, která se odehrála na Berounsku, vzpomínají blízcí mladého muže s hrůzou. „Láďa narazil do před ním brzdícího nákladního vozu. V prvních dnech po úrazu, kdy ležel na Aru, byly jeho šance na přežití minimální. Stal se však zázrak a Láďa přežil,“ popsala pro Blesk jeho partnerka Adéla Žáčková.

Láďova léčba trvá již rok a půl, kdy velice pomalými krůčky postupuje maratonem zdravotnických pracovišť a rehabilitací. „To, čím jsme si všichni prošli, nebylo jednoduché a chtělo to hodně síly. Hlavně nám velice pomohla hospitalizace na oddělení DIOP v Ústřední vojenské nemocnici a touto cestou bych velice ráda poděkovala celému zdravotnickému personálu v čele s panem primářem Janem Votavou,“ je vděčná partnerka a popisuje další novinky.

K nehodě došlo v březnu 2022 na Berounsku.
Autor: David Malík

Na narozeniny konečně doma

Láďa právě oslavil narozeniny a z nemocniční péče byl propuštěn. „Konečně jsme si Láďu v tomto týdnu přivezli domů, takže si zvyká na pro něj staronové prostředí. V polovině října by měl nastoupit na měsíční intenzivní pobyt na neurorehabilitační klinice. Našim cílem je vrátit ho zpět do běžného života.“

Láďovi může zásadně pomoci právě intenzivní rehabilitační pobyt ve specializovaném zařízení Wachkoma Klinik Arcada, který však není hrazen zdravotní pojišťovnou. Adélka proto založila sbírku na dobročinné platformě Donio, která by mohla pomoci získat finanční prostředky na speciální léčbu. V neposlední řadě budou peníze použity na nepřetržitou péči 24/7, která bude částečně zajištěna ošetřovatelkou.

A jisté je, že Láďa v domácím prostředí pookřál. „V tuto chvíli se cítí moc dobře a jsem ráda, že je doma. Věřím, že pro nás začíná nová, lepší etapa. Přijde mi, že od první chvíle, co je Láďa doma, je mnohem víc uvolněnější,“ dodává Adélka.

 O Donio

Donio pomáhá měnit příběhy, na kterých záleží. Buďte s námi pro každou dobrost a dopřejte si dobrý pocit z darování pravidelně. Předáme 100 % vašeho daru.

 

Video
Video se připravuje ...

V tunelu Mrázovka došlo k smrtelné nehodě. Nepřežil motorkář. (4. říjen 2023) Aktu.cz

Fotogalerie
10 fotografií