Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Aničku zaskočila zákeřná leukémie: Začalo to zadýcháváním a rozmazaným viděním

Autor: VaB - 
2. října 2023
16:28

Anička (18) měla celý život před sebou. V sedmnácti letech se jí ale obrátil život vzhůru nohama. Lékaři jí zjistili leukémii, po které už nic nebylo tak jako dřív. Teď má před sebou náročnou léčbu a dlouhou cestu, potřebuje ale pomoc ostatních.

„Začalo to tím, že jsem se častěji zadýchávala a viděla rozmazaně. Odjela jsem proto k doktorovi, který mi sdělil naprosto katastrofální výsledky,“ popisuje osmnáctiletá Anna Slanařová. Následovala návštěva v nemocnici, kde ji po nekonečném čekání sdělili, že má akutní lymfoblastickou leukémii.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Tento typ leukémie se označuje také zkratkou ALL. Jde o velmi vážné onemocnění krvetvorby, které je podmíněné nekontrolovatelným dělením nezralých buněk, jinak označované jako lymfoblasty. „A tak začal můj dlouhý a náročný boj,“ dodává Anička.

Na stránkách crowdfundingové platformy Donio má založenou i sbírku, cílem je vybrat dvě stě tisíc korun. „Peníze bych ráda využila na vše důležité, tedy cenově nákladné léky a léčivé přípravky pro léčbu,“ popisuje statečná dívka s tím, že by peníze použila také na dojíždění nebo oblečeni, případně i na rodinné výdaje.

„Věděla jsem, že mám okolo sebe lidi, kteří mi pomohou a nebudu na to sama. Už mi zbývá jen krůček do konce a myslím si, že jsem toho zvládla opravdu hodně,“ doplňuje osmnáctiletá slečna. Podpořit ji můžete zde.

Video  Vaneska se v olomoucké nemocnici narodila jako vůbec nejmenší miminko. Vážila 395 gramů.  - FN Olomouc
Video se připravuje ...

msamec3 ( 3. října 2023 08:56 )

Hlavní je že se pomáhá Ukrajině a vláda neplatí nic na rakoviny a různé nemoce ale pro Ukrajinu všechno ty nemusí nic a my je budeme zivit

Donna ( 2. října 2023 21:17 )

Jirik-ta ( 2. října 2023 19:59 )

Znečišťujeme životní prostředí tzn. válka na ukrajině - těžké kovy ze zbraní, covid. Na ukrajinu by neměli žádné zbraně dodávat. Měl jsem rád pohanku, ale teď už si jí nedám - jenom co tam už odpálili munice.

Jirik-ta ( 2. října 2023 19:55 )

mladí mají velkou šanci že to zvládnou. Pro staré je to smrtelné. Takže držím palce.
Pokud se najde vhodný dárce, tak to bude 100% 💖🍀

kdoasi ( 2. října 2023 19:47 )

A proto jsme celá rodina pojištěna pro případ vážných nemocí a trvalých následků úrazu. Abychom pak nemuseli vyhlašovat sbírku.

Zobrazit celou diskusi