Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Panství Knightstone Manor je k mání za 98 milionů korun. Bydlela v něm i královna Anglie a Irska Jana Greyová!

Autor: pma, BLK - 
25. září 2023
05:00

Venkovský zámek byl postaven v roce 1380 a od té doby v něm žilo spoustu urozených obyvatel. Jedná se navíc o jeden z nejoriginálnějších a nejzachovalejších středověkých domů ve Velké Británii. V současné chvíli je Knightstone Manor ale na prodej. Že by se vám taková nemovitost líbila? Pokud máte 3,5 milionu liber, tedy přibližně 98 milionů korun, můžete se stát vlastníkem této unikátní usedlosti.

Knightstone Manor na jihu Velké Británie byl postaven Thomasem de Bittlesgatem v roce 1380. V průběhu let v něm žily desítky urozených rodin a šlechticů. Vlastníky Knightstone Manoru se stali i vévoda ze Suffolku Henry Grey a jeho žena, šlechtična Frances Brandonová. Ti spolu počali několik dětí. Mezi nimi byla i Jana Greyová, která se jako patnáctiletá v roce 1553 stala dokonce anglickou a irskou královnou.

Z kaple se staly pokoje 

Knightstone Manor je tradiční halový dům. Dominuje mu velký centrální sál, ve kterém se v minulosti scházelo urozené panstvo. Jednalo se o místo, kde se pilo, tancovalo a občas i spalo.

Panství dále rozšiřují dvě křídla a také centrální nádvoří, na jehož konci jsou prostory bývalé kaple, kterou v roce 1381 vysvětil biskup z Exeteru. V 16. století byla ale kaple na žádost tehdejších majitelů přestavěna na další obytné prostory.

Nechybí ani vinný sklep, stáj nebo dílna

Celková rozloha dnešní podoby Knightstone Manoru nabízí přibližně 864 metrů čtverečních obytného prostoru. V objektu je k dispozici 10 ložnic, 9 koupelen a 6 společenských místností. Samozřejmostí je vinný sklep, stáj, dílna a také zahrada, jejíž pozemek přesahuje 7 hektarů.

Pokud vás předchozí popis zaujal, může být panství klidně vaše. Britský realitní web OnTheMarket.com ho nabízí za 3,5 milionu liber, v přepočtu tedy za více než 98 milionů korun.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějších investic

krapotkin ( 25. září 2023 07:42 )

To je v Česku taky. Stavějí si chaty v chráněných územích - jde především o členy zločinecké ODS.

Zobrazit celou diskusi