Black metalová scéna ztratila výraznou osobnost, jejíž vliv sahal daleko za hranice hudebního žánru. Jon Kennedy, basák známý mimo jiné z kultovní black metalové kapely Cradle of Filth, je po smrti. Měl totiž vážnou dopravní nehodu na silnici A55 poblíž Broughtonu, při které bohužel přišel o život. Detaily této tragické události zatím nejsou známy, podle zahraničních informací ale v nehodě nefiguroval žádný další vůz… Jeho smrt všechny v hudebním světě hluboce zasáhla – a jeho kolegové z hudebního světa mu vzdali hold.

Kennedy byl členem Cradle of Filth ještě v jejích začátcích v roce 1994, než od nich odešel, aby se mohl věnovat dalším hudebním projektům a sólové kariéře. I přes jeho krátké působení se s ním však kapela rozloučila na svém profilu na facebooku velice emotivním příspěvkem. Frontman Dani Filth (50), vlastním jménem Daniel Lloyd Davey, vyjádřil svou úctu Kennedyho hudebnímu odkazu a sdílel i vzpomínky na společně strávené chvíle.

„Byl to skvělý baskytarista a zpěvák, který zastupoval Cradle v době tak magického významu, chaosu a neplechy,“ uvedl Filth. „Dodnes si pamatuji, jak jsem v roce 1995 prožil úžasně šílený týden v domě Jonovy maminky nedaleko Wrexhamu ve Walesu. Nasbírali jsme si kouzelné houby z místního fotbalového hřiště a pak jsme sledovali, jak se Emperor (norská metalová kapela, pozn. red.) synchronizuje s nově vydaným Disney Aladdinem na VHS. V té době jsme si navzájem dělali ‚pranky‘ a hravě jsme se navzájem škádlili. Bude chybět! Šťastnou cestu, starý příteli…“ štkal prostřednictvím sociálních sítí nepřehlédnutelný muzikant.

Na Kennedyho zavzpomínali i kolegové z black metalové skupiny Hecate Enthroned, kde též působil. „Jsme otřeseni a zničeni smrtí našeho bratra Jona Kennedyho. Pro jeho přátele a rodinu, ale také pro tisíce hudebních fanoušků tohoto žánru je to obrovská ztráta. Jonovo nadšení pro hudbu bylo velké a práce s ním byla zábavná a inspirující. Zároveň to byla velká výzva, protože ho hnala obrovská vášeň. Tato vášeň byla na stejné úrovni jako láska k jeho rodině a nejbližším kamarádům. Byl to milující otec, manžel a syn. Naše myšlenky patří jeho úžasné rodině,“ napsali na sociální síť a sdíleli odkaz na finanční sbírku na jeho pohřeb.

Fotogalerie
33 fotografií